Σοφοκλή χαλάς την πιάτσα!!!

Διαβάζουμε επί λέξη στην ανακοίνωση που μας έστειλε ο πρόεδρος του Τ.Σ. Λυκούριας κος Σοφοκλής Κοντογιάννης και αφορά την συνεδρίαση που έγινε την 1 Ιουνίου 2018, ότι το τοπικό συμβούλιο, "Καταδίκασε την αυθαιρεσία του εργολάβου που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των Κοιμητηρίων της Δ.Ε.Κλειτορίας, να ραντήσει με φυτοφάρμακο το Κοιμητήριο, χωρίς την άδεια της κοινότητος, ένα κοιμητήριο που καθαρίζεται συνεχώς από το Τ.Συμβούλιο για τα αγριόχορτα, ίσως πίστεψε ότι έφθασε σε <<έρημο χωριό>>".

Κύριε Σοφοκλή τι είναι αυτά που λέτε; Κάποιοι εκεί στο δήμο θα σας βάλουν πιπέρι στο στόμα γιατί χαλάτε την πιάτσα. Από ότι μαθαίνουμε μια γεμάτη αποθήκη γεμάτη από φυτοφάρμακα υπάρχει στο δήμο. Τόσα που φτάνουν για να ραντίσουμε όλο το νομό Αχαΐας. Δεν πρέπει αυτά να καταναλωθούν για να δώσουμε, ενόψει μάλιστα και προεκλογικής περιόδου, κανά τριχίλιαρο να πάρουμε καινούργια; Έξυπνος είσαι, με τη συμπολίτευση εκλέγεσαι, ρώτησε, ακολούθησε τη διαδρομή των φυτοφαρμάκων από την αποθήκη στον προμηθευτή και θα καταλάβεις...

Για τα υπόλοιπα θέματα με πρωτοβουλία του Τ.Συμβουλίου:

       1. Τοποθετήθηκε υπερόχθιος αγωγός άρδευσης στην Κατσάνα για το πότισμα των χωραφιών στην θέση Κερασιά,με την ελπίδα οι ιδιοκτήτες των χωραφιών,αφαιρώντας την δικαιολογία της έλλειψης νερού,οπως τα καλλιεργήσουν απο την φετινη χρονιά.

    2. Ανακατασκευάστηκε η περίφραξη του γηπέδου προς την επαρχιακή οδο:Λυκούρια-Φενεός,για μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιχνίδι των παιδιών αλλά και των διερχομένων οδηγών αυτοκινήτων.

   3. Καθαρίστηκε-απολυμάνθηκε η δεξαμενή ύδρευσης στις 2/6/18 από τους:Χρήστο Παν Δρούλια (Καπινιάς),Σωτήρη Γιωργ Δρούλια και Γιώργο Περικ Κατσή (Λαζαρίδης).Το Τ.Συμβούλιο για μία ακόμη φορά τους ευχαριστεί πολύ και τους περιμένει και την επομένη.

    Από την Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας  καθαρίστηκαν μερικοί αγροτικοί δρόμοι και καλύφθηκε με αμμοχάλικο ο αγωγός ύδρευσης στην θέση "Καλιγάρη".

   

      Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

    α.Αιτήσεις κατοίκων

        Αίτηση Νικολάου Αγγελή Σβίγγου για την ύδρευση του σταύλου στη θέση,Μέση Αμπέλια(Απόφαση Νο 60/2018).

      Το αίτημα έγινε δεκτόν,αφού προηγουμένως ο αιτών,πληρώσει το παράβολο της σύνδεσης.

    β.Τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών στο μήλο του Κόκκου(Αποφαση 61/2018).

      Το Τ.Σ.της κοινότητος έκανε αποδεκτή την ευγενική προσφορά της εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ για την δωρεάν τοποθέτηση των μπαρών στην πιο πάνω περιοχή που κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς(έχουν συμβεί,ευτυχώς μέχρι τώρα μόνον ατυχήματα)και προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων όπως εγκρίνει την μελέτη,η οποία εκπονήθηκε από την κ.Γεωργία Μιλτιάδη Στούρα,την οποία και ευχαριστούμαι θερμώς,προκειμένου η εταιρία όπως προχωρήσει στην κατασκευή του έργου.