Προς το παρόν μόνο 100 χιλ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου από τα 20 εκ. του Χιονοδρομικού. Για τα υπόλοιπα βλέπουμε...

Τις δύο τελευταίες μέρες, γίναμε μάρτυρες ξέφρενων πανηγυρισμών, τόσο από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά, όσο και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρα, με αφορμή τα 19.418.636,00 ευρώ που πρόκειται να δοθούν για αναγκαία έργα αναβάθμισης, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Εκλογές έρχονται, υποψήφιοι είναι και οι δύο και καλά κάνουν και προσπαθούν να στήσουν ένα πανηγυρικό κλίμα προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα σχετικά με το ποσό που αναφέρθηκε παραπάνω.

Στο Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά ανακοινώνεται "η οριστική και αμετάκλητη, ένταξη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άρα την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με το ποσό των 19.418.636 ευρώ, με την υπ´ αριθμό 1726/7-12-2018 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη (ΑΔΑ:ΩΒΟΓ465ΧΙ8-5ΘΕ)".

Η ένταξη λοιπόν του ποσού των 19.418.636 ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων είναι γεγονός αναμφισβήτητο. 

Ερχόμαστε όμως στο... "δια ταύτα". Λεφτά στο ταμείο του Δήμου μπήκαν; Αν ναι πoιo είναι το ποσό που εκταμιεύτηκε; Τι γίνεται με τα υπόλοιπα; Πότε θα εκταμιευτούν;

Διαβάζοντας από τη διαύγεια το έγγραφο με ΑΔΑ: ΩΒΟΓ465ΧΙ8-5ΘΕ που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου και το οποίο δημοσιεύουμε στο τέλος του άρθρου, βλέπουμε ότι το ποσό το οποίο εκταμιεύτηκε στο Δήμο και αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2018, είναι ένα συμβολικό της τάξης των 100.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα 19.318.636 ευρώ, πρόκειται να εκταμιευτούν στο μέλλον, άγνωστο σε πόσα χρόνια, αν και εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Χιονοδρομικού, γίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρξει περικοπή στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πράγμα όχι σπάνιο τα τελευταία χρόνια και τα εγκρίνει τμηματικά με την πρόοδο των έργων η περιφέρεια.

Σίγουρα το γεγονός της εξασφάλισης της χρηματοδότησης είναι σημαντικό και πιστώνεται στα θετικά Κατσιφάρα - Λαζουρά, όμως εξίσου σημαντικό είναι και η εκταμίευση του ποσού στα ταμεία του Δήμου και αυτό από ότι φαίνεται έχει ακόμα δρόμο...

Ας συνεχίσουμε λοιπόν όλοι μαζί τα πανηγύρια και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον...