Προς αποφυγή παρεξηγήσεων...

Σχετικά με το από 17 Δεκεμβρίου 2018 άρθρο μας με τίτλο "Τούτο δω το "έργο" παριστάνει λένε κάποιοι το... "ΘΡΗΝΟ" των Καλαβρύτων!!!" διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ  και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα θέλαμε να πούμε τα εξής:

Αναφερόμενοι στο συγκεκριμένο έργο, χωρίς όπως γράψαμε σχετικά να έχουμε καμιά ιδιαίτερη καλλιτεχνική άποψη και κρίση περί μοντέρνας τέχνης, είπαμε ότι προσβάλλει την αισθητική μας. Επειδή γίναμε αποδέκτες σχολίων από αναγνώστες μας οι οποίοι ανέφεραν σχετικά ότι πρόκειται για έναν πίνακα απομίμηση του γνωστού πίνακα Γκουέρνικα του Πάμπλο Πικάσο, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι με τη συγκεκριμένη φράση, διαφωνούμε και κριτικάρουμε όχι βέβαια την ποιότητα του έργου και πολύ περισσότερο τον καλλιτέχνη-ζωγράφο κύριο Κώστα Μουστάκα, αλλά τον λόγο για τον οποίο αυτό δημιουργήθηκε. Πιστεύουμε δηλαδή ότι ένας πίνακας απομίμηση ενός τέτοιου έργου δεν ταιριάζει στην έκφραση του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Μπορεί να είμαστε αιθεροβάμονες αλλά έχοντας στο σαλόνι του σπιτιού μας ένα πρωτότυπο έργο του γνωστού ζωγράφου-χαράκτη Τάσσου, με τη μορφή της Καλαβρυτινής Μάνας, παλιότερο δημιούργημα της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα ταίριαζε κάτι πρωτότυπο.

Με αφορμή το τελευταίο έργο της Παγκαλαβρυτινής, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσο διαδικτύου τον ζωγράφο κύριο Κώστα Μουστάκα, να δούμε έργα του και να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο καλλιτέχνη με πλούσιο έργο. Είμαστε βέβαιοι λοιπόν, ότι θα μπορούσε θαυμάσια να αποδώσει τον "ΘΡΗΝΟ" των Καλαβρύτων με ένα δικής του έμπνευσης πρωτότυπο έργο. Εξ ου λοιπόν και η κριτική μας...