Προεκλογική "προίκα" αξίας 496.000 ευρώ στο Δήμο Καλαβρύτων από το Υπουργείο Εσωτερικών!

285.000,00 € για μηχανήματα και 211.000,00 € για εξοπλισμό παιδικών χαρών, δόθηκαν στο Δήμο Καλαβρύτων, από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος Φιλόδημος II. Αναμένεται η αποδοχή των χρηματοδοτήσεων αυτών, συνολικού ύψους 496.000 ευρώ, από το δημοτικό συμβούλιο, της επόμενης Παρασκευής, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της μελέτης και των ανοικτών διαγωνισμών, ώστε, στο συντομότερο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Καλαβρύτων, να έχει προμηθευτεί, όλως αναγκαία καινούργια μηχανήματα έργου και να έχει εξοπλίσει και αναβαθμίσει παιδικές χαρές του, διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση του Δελτίου Τύπου.

Πρόκειται για μια χρηματοδότηση η οποία αν αξιοποιηθεί σωστά και για το σκοπό που δόθηκε, πέρα από την αναβάθμιση των παιδικών χαρών με πιστοποιημένα όργανα, θα βοηθήσει ώστε να μην αντικρίσουμε πάλι δρόμους παγοδρόμια στην πόλη των Καλαβρύτων αλλά και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου μας. Όλοι θυμόμαστε την κατάσταση των δρόμων τα προηγούμενα Χριστούγεννα μέσα στα Καλάβρυτα με τους επισκέπτες να κάνουν... "πατιναζ" στον πεζόδρομο. Μια φαιδρή κατάσταση που μόνο το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ είχε αναδείξει τότε. Φαίνεται πως ο δήμαρχος έλαβε σοβαρά υπόψιν του τα δημοσιεύματά μας και γι αυτό, όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου, ο δήμος Καλαβρύτων προγραμματίζει με τα χρήματα αυτά και την προμήθεια ενός μικρού εκχιονιστικού, για μέσα, στις πόλεις και στα χωριά μας.

Ελπίζουμε να υπάρξει και ο απαραίτητος έλεγχος από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν σωστά και για το σκοπό που δόθηκαν και όχι για προεκλογικά ρουσφέτια που, όπως μαθαίνουμε πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό με τις απευθείας αναθέσεις να έχουν για άλλη μια φορά την τιμητική τους...

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων έχει ως εξής:

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

285.000,00 € για μηχανήματα και 211.000,00 €

για εξοπλισμό παιδικών χαρών, στο Δήμο Καλαβρύτων,

από το Υπουργείο Εσωτερικών (πρόγραμμα Φιλόδημος II).

 

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, αποδέχθηκε τις προτάσεις και τα αιτήματα που έχει υποβάλλει, από το Μάιο, ο Δήμος Καλαβρύτων και με αποφάσεις του, χρηματοδότησε και ενέταξε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», του Υπουργείου Εσωτερικών, 1) την «Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Καλαβρύτων», με προϋπολογισμό 285.000,00 € και 2) την «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού, για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καλαβρύτων», με προϋπολογισμό 211.000,00 €.

Μετά την αποδοχή των χρηματοδοτήσεων αυτών (συνολικά 496.000,00 €), από το δημοτικό συμβούλιο, της επόμενης Παρασκευής, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της μελέτης και των ανοικτών διαγωνισμών, ώστε, στο συντομότερο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Καλαβρύτων, να έχει προμηθευτεί, όλως αναγκαία καινούργια μηχανήματα έργου και να έχει εξοπλίσει και αναβαθμίσει παιδικές χαρές του.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, όταν έλαβε γνώση των αποφάσεων χρηματοδότησης, του Υπουργού Εσωτερικών, με το συνολικό ποσό των 496.000,00 €, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω του Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση, που αποδέχθηκε, εξολοκλήρου, τις προτάσεις και τα αιτήματα του ορεινού Δήμου Καλαβρύτων και χρηματοδοτεί το Δήμο μας, με το, ιδιαίτερα σημαντικό, συνολικό ποσό των 496.000,00 €, για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και εξοπλισμού παιδικών μας χαρών.

Μετά τις προβλεπόμενες και αναγκαίες διαδικασίες των ανοικτών διαγωνισμών, πιστεύω ότι, το συντομότερο δυνατό, ο Δήμος Καλαβρύτων, θα ανανεώσει τον γερασμένο και πεπαλαιωμένο στόλο των μηχανημάτων έργου, που έχει, με την αγορά, καινούργιων, δύο (2) τσαπών, ενός μικρού τσαπακίου, για τους εργάτες και υδραυλικούς μας και ενός μικρού εκχιονιστικού, για μέσα, στις πόλεις και στα χωριά μας και θα εξοπλίσει με καινούργια, ασφαλή, αξιόπιστα και πιστοποιημένα όργανα τις παιδικές χαρές του.

Έτσι, με μελετημένες, στοιχειοθετημένες, αξιόπιστες και εφικτές προτάσεις και αιτήματα, μετά, από πολλά χρόνια, ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε τα μηχανήματά μας και αναβαθμίζουμε τις παιδικές χαρές μας, προσφέροντας έτσι, καλύτερες, γρηγορότερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες και κατοίκους μας και ιδίως στους κτηνοτρόφους και στους νέους μας.

Με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών, της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είμαι βέβαιος, ότι αλλάζουμε, την όψη, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του Δήμου μας και εδραιώνουμε, τη νέα εποχή, στο τόπο μας».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ