Το πρακτικό της από 23/2/2018 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 23/02/2018 και ώρα 21:30 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τα εξής θέματα:

1. Από το τοπικό συμβούλιο:

α. Τοποθετήθηκε μπάρα στην είσοδο του γηπέδου για να μην εισέρχονται αγροτικά - γεωργικά μηχανήματα.
β. Καθαρίστηκε το κοιμητήριο από τα αγριόχορτα

2. Δύο κάδοι σκουπιδιών αποσύρθηκαν στην ανακύκλωση.

3. Την ενημέρωση μέσω των πρακτικών ( 2 ενημέρωση ) της Δ. Ε. Κλειτορίας για την επείγουσα ανάγκη καθαρισμού της επαρχιακής οδού προς τον προφήτη Ηλία από την πτώση βράχων, καθώς υπάρχει επικινδυνότητα για την πρόκληση δυστυχήματος, κυρίως τις νυκτερινές ώρες από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

4. Αρκετοί συγχωριανοί μας δεν έχουν ακόμη εξοφλήσει τις οφειλές τους - δημοτικά τέλη - προς την Δ. Ε. Κλειτορίας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

1. Αιτήσεις κατοίκων για υπερβολικές χρεώσεις δημοτικών τελών. Η Δ. Ε. Κλειτορίας έχει ήδη ενημερωθεί γραπτώς για τις αποφάσεις του τ. Συμβουλίου για τις επιμέρους χρεώσεις ( απόφαση Ν 52/2018 )

2. Αίτηση Αγάπης Τσούτσας για την πτώση βραχών στην οικία της από την περιοχή της Μαλιμίγκας (απόφαση Ν 53/2018 ). Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στον Αντιδήμαρχο Δ. Ε. Κλειτορίας κ. Βασίλη Καρρά όπως από κοινού με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καλαβρύτων, επισκεφθούν την οικία της κας Αγάπης Τσούτσα για μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος.

3. Βιβλιοθήκη χωριού ( απόφαση Ν 542018 ).

Το τοπικό συμβούλιο απεδέχθη την προσφορά 1000 ευρώ από τον συγχωριανό μας κ. Γκόφα Χρήστο του Θεοδώρου τον οποίο ευχαριστεί θερμώς. Τα βιβλία ήδη αγοράστηκαν ( κυρίως Έλληνες συγγραφείς ) και παρεδόθησαν στην υπεύθυνη της βιβλιοθήκης - αίθουσας συζητήσεων «Θανάση Σβίγγου» κα Αναστασία Σβίγγου.