ΠΟΥΝΤΑΣ -ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. Οι Κ. Κούκιος & Λ.Βασιλόπουλος καλούν τον κ. Κατσιφάρα να δείξει πολιτική τόλμη.

Σε επιστολή της δημοτικής παράταξης ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  προτείνονται τέσσερα σημεία για  παρεμβάσεις στην Επαρχιακή οδό Πούντας -Καλαβρύτων, προκειμένου να μην καταναλωθούν ακόμα 4,3 εκ. Ευρώ, για τον ‘’πολυτραυματία’’ δρόμο, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική λύση.
Η δημοτική παράταξη κοινοποιεί την επιστολή της στον αρμόδιο υπουργό, τους βουλευτές του νομού και τον δήμαρχο Καλαβρύτων.
Τα κομβικά σημεία της επιστολής είναι 
Α) η πρόσκληση προς τον κ. Κατσιφάρα να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα και να φροντίσει για την διοργάνωση ευρείας σύσκεψης για το θέμα αυτό και

Β) Η επισήμανση περί πολιτικής τόλμης που απαιτείται προκειμένου να γίνουν οι οριοθετήσεις κατά μήκος της οδού και η διάνοιξή της όπως προβλέπεται από τα σχέδια απαλλοτριώσεων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς 
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειάρχη  κο Απόστολο Κατσιφάρα
Κύριε Περιφερειάρχη
Σχετικά με τη χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκ. ευρώ για την οδό Πούντας – Καλαβρύτων, πιστεύουμε ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι στοχευμένες έτσι ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας, όπως άλλωστε όλοι οι Καλαβρυτινοί, την κατάσταση που επικρατεί στην εν λόγω οδό καθώς και την επικινδυνότητά της , η οποία σε κάποια σημεία είναι πολύ μεγάλη, προτείνουμε:
1) Να εφαρμοστεί καθ΄ όλο το μήκος από την Πούντα έως τα Καλάβρυτα                          η οριοθέτησή της και να γίνει άρση των αυθαιρεσιών & καταπατήσεων, έτσι ώστε να αποδοθεί στην κυκλοφορία όλο το πλάτος της οδού όπως προκύπτει από τα σχέδια που βρίσκονται στην υπηρεσία σας.

2) Να δοθεί έμφαση στο κατά γενική ομολογία πιο επικίνδυνο  κομμάτι της οδού ,από Διακοφτό έως Κερνίτσα, υλοποιώντας τη νέα χάραξη και τις διαπλατύνσεις σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί και τις απαλλοτριώσεις που έχουν ολοκληρωθεί.

3) Να γίνει διευθέτηση των ομβρίων υδάτων που κατευθύνονται στην οδό  από τους δεκάδες δρόμους που οδηγούν σε σπίτια & αγρούς που  έχουν διανοιχθεί           καθ΄ όλο το μήκος και από τις δύο πλευρές.

4) Στα σημεία που  η οδός πλημμυρίζει μετά από έντονη βροχόπτωση, οι παρεμβάσεις  πρέπει να γίνουν σε σημεία ψηλότερα της οδού , όπου οι διανοίξεις αγροτικών δρόμων έχουν αλλάξει τη ροή των ομβρίων υδάτων και αντί να κατευθύνονται στα ρέματα έχουν εκτραπεί και πλημμυρίζουν το οδόστρωμα.

Κύριε Κατσιφάρα,
Πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να επισκεφτείτε τα Καλάβρυτα και να διοργανωθεί ευρεία σύσκεψη, έτσι ώστε οι αποφάσεις να είναι αποτέλεσμα δημοκρατικού διαλόγου και όχι ερήμην των φορέων, των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Κοντολογίς όλων αυτών που χρησιμοποιούν το δρόμο, όλες τις εποχές του χρόνου.  
Τέλος , περιμένουμε τις θέσεις σας για όλα όσα ανωτέρω προτείνουμε ( κάποια εκ των οποίων όπως η άρση των αυθαιρεσιών & καταπατήσεων, απαιτούν πολιτική τόλμη), ελπίζοντας  ότι η Πούντας -  Καλαβρύτων δεν θα ¨φάει¨ ακόμη   4,3 εκ. ευρώ χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Για την Ριζική Ανατροπή

Κώστας Κούκιος                               Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Κοινοποίηση:
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Χρήστο Σπίρντζη
Δήμαρχο Καλαβρύτων κο Γεώργιο Λαζουρά
Βουλευτές  Νομού Αχαΐας