Πόση απαξίωση της χώρας μας θα ανεχτούμε στο βωμό του ευρώ;

Με την κατηγορία ότι εκποίησαν ή εκμίσθωσαν 28 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου σε τιμές πολύ κάτω των πραγματικών, προς όφελος ξένων επενδυτών κατηγορούνται από την ελληνική δικαιοσύνη αξιωματούχοι του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.

Το Eurogroup μπορεί να μπλοκάρει την δόση των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εάν η χώρα δεν χορηγήσει ασυλία στους αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουις ντε Γκίντος, λες και αναφέρεται σε τριτοκοσμικό κράτος με το δικαίωμα βέβαια που του έδωσαν οι τέσσερις "κατοχικές κυβερνήσεις" Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα-Καμμένου .

Όπως αναφέρει το Reuters, το 2015 εισαγγελέας στην Ελλάδα απηύθυνε κατηγορίες σε τρεις αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ για μια συμφωνία πώλησης και εκμίσθωσης 28 κρατικών κτηρίων."Εάν δεν υπάρξει μια οριστική λύση για την κατάσταση αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, το Eurogroup θα μπλοκάρει την εκταμίευση", δήλωσε ο ντε Γκίντος. από το Λουξεμβούργο.Ο Ισπανός YΠΟΙΚ είπε πως η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν από το Eurogroup να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα να δώσει ασυλία σε τρεις αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται. Oι τρεις που διώκονται στην Ελλάδα είναι από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία. «Υπάρχουν τρεις ειδικοί που διώκονται. Αν δεν απαλλαχθούν αμέσως, δεν θα υπάρξει εκταμίευση» είπε ο ντε Γκίντος στους δημοσιογράφους.

Τι απαντά το Μαξίμου«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την απειλή συσχέτισης καταβολής της δόσης και ασυλίας τριών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας».

Tην ίδια ώρα, στη Γερμανία βουλευτής του SPD ζητεί να έρθει προς συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο η συμφωνία του Eurogroup παρά το γεγονός ότι ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Bόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κρίνει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο.Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε μετά την συνεδρίαση του Eurogroup ότι είναι θέμα της επιτροπής προϋπολογισμού της Μπούντεσγκανγκ εάν η συμφωνία χρειάζεται έγκριση από τη γερμανική Βουλή. Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο. 63 βουλευτές του CDU τάχθηκαν του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2015.

Σχετικά TAGS