Πολιτικές καρπαζιές προ των πυλών;

‘’Ελέγχουμε την εξουσία, στηρίζουμε την δημοκρατία’’ αυτή ήταν η βασική λεζάντα μιας εφημερίδας που στην δεκαετία του 1980 καμάρωνε στις παρυφές της τότε αριστερής κυβέρνησης, του τάχα σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που σήμερα άλλαξε Α.Φ.Μ, ονομάστηκε αλλιώς και απέφυγε τα χρέη.

Ωστόσο, η λεζάντα αυτή  θα έπρεπε να αποτελεί το Ευαγγέλιο για τους ασκούντες την αντιπολίτευση. Το βασικό δηλαδή εργαλείο  για το καλύτερο από τα χειρότερα πολιτικά συστήματα, αυτό της πλειοψηφίας, που συνηθίζουμε να το αποκαλούμε δημοκρατία.

Όταν αυτό δεν ασκείται, όταν η αντιπολίτευση σιωπά και αρκείται στο να καταψηφίζει αυτά που σίγουρα θα ψηφιστούν από την υπάρχουσα πλειοψηφία, τότε το πολίτευμα της νομιζόμενης δημοκρατίας θα μπορούσε να φέρει το οποιοδήποτε ολοκληρωτικό όνομα. 

Πέντε χρόνια τώρα παρακολουθούμε στα δημοτικά συμβούλια του δήμου την χαλαρότητα της μείζονος αντιπολίτευσης, όπου απουσιάζουν παντελώς οι αντιρρήσεις ή ακόμα και οι καταγγελίες και είναι ακόλουθη στο τέμπο που έχει επιλέξει η παράταξη που παίρνει τις αποφάσεις. 

Χαλαρότητα εμφανής, αλλά μπορεί να αποκαλυφθεί και πιθανή χωλότητα, εξαιτίας της οποίας ‘’έγερνε’’ η βάρκα.

Αν σε πέντε χρόνια δεν είχαν καμιά άλλη πρόταση λειτουργίας και διαχείρισης, αν δεν εντόπισαν τίποτε στραβό, αν όλα πήγαν τόσο καλά, αν παρουσιαστούν στελέχη της σημερινής αντιπολίτευσης να φλερτάρουν με είσοδό τους στην παράταξη που θα έπρεπε να ελέγχουν και να αντιπολιτεύονται όπου διαφωνούσαν, ..τότε ή στραβός ειν’ ο γιαλός ή στραβά αρμένιζαν.

Για τους ίδιους λόγους, του ενδεχόμενου φλέρτ δηλαδή, αντί να συμβαίνει η αντίδραση να προέρχεται από την αντιπολίτευση, ''τώρα στα απότρυγα'' που λέει και ο λαός και καθώς πλησιάζουν εκλογές, εμφανίστηκε σύμβουλος της πλειοψηφίας, φέρον διπλό τίτλο και διπλή έδρα, να είναι υποστηρικτής και προστάτης αδυνάτων και αδικημένων στις χρηματοδοτήσεις συλλόγων, μήπως και αποφύγει καμιά πολιτική καρπαζιά, ενώ μέχρι τώρα δεν είχε καταλάβει τίποτα!!!

Πολίτες είμαστε, σκεπτόμενοι λέμε πως είμαστε, δικαίωμα ψήφου έχουμε, εδώ είμαστε να συζητήσουμε και να πούμε πολλά και πιο λεπτομερή μέχρι τις εκλογές !!!

 

Παπαδόπουλος Θεόδωρος

 theodoros