Ω του θαύματος!!! Άρχισαν να βγάζουν λαγούς εκατομμυρίων από το καπέλο Κατσιφάρας - Λαζουράς!!!

Φαίνεται ότι μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο τόσο στο Δήμο Καλαβρύτων όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Λαζουράς και Κατσιφάρας εφαρμόζοντας το ρητό "το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο", προσπαθούν να πείσουν και τον τελευταίο αδαή για το πόσο καλός δήμαρχος είναι ο ένας και πόσο ικανός περιφερειάρχης είναι ο άλλος.

Μετά τις αλληλοβραβεύσεις στην πλατεία των Καλαβρύτων με την βοήθεια ανύπαρκτων στεγών, ο Περιφερειάρχης μας άρχισε να βγάζει... "λαγούς από το καπέλο". 1,8 εκατ εδώ, 4,3 εκατ εκεί, 2,2 εκατ + 1,5 εκ + 900χιλ παραπέρα και, δεν μπορεί... όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν να μας ρίξουν κανένα ψηφαλάκι να πάρουμε τις εκλογές. Τον υπόλοιπο καιρό άσε τα κορόιδα να σπάνε τα αυτοκίνητά τους στις λακούβες, να πνίγονται στις λάσπες να πάνε στα χωράφια τους η τα παιδιά τους στα σχολεία, να κινδυνεύουν να σπάσουν και κανένα πόδι, χέρι ή λεκάνη στους πάγους...

Ποιος θα τα θυμάται στις εκλογές αυτά, αφού θα τους έχουμε ζαλίσει με τα εκατομμύρια; Τα γνωστά blog συμφερόντων της περιοχής, έτοιμα λινανιστήρια με ένα ξεροκόμματο, είναι πάντα πρόθυμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Απειλούμε και με κανένα εξώδικο τους ενοχλητικούς και όλα καλά.

Έλα όμως που εμείς στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ δεν "τσιμπάμε" και θα είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε στον κόσμο τα κακώς κατά τη γνώμη μας κείμενα, της περιόδου δημαρχίας Λαζουρά αλλά και της θητείας Κατσιφάρα στην Περιφέρεια...

Διαβάστε το ακόλουθο δελτίο τύπου της περιφέρειας για τους "λαγούς" των εκατομμυρίων που λέγαμε παραπάνω...:

 

Δελτίο Τύπου

Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για τη Συντήρηση Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για ένα σημαντικό έργο που αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας, σε έναν από τους αναπτυξιακούς πόλους της Αχαΐας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα, προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για το έργο «Συντήρηση Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων», προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Συμβάλει καθοριστικά στον τουρισμό όλο το χρόνο με έμφαση στον χειμώνα, λόγω της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Με σωστή προετοιμασία και εποικοδομητική συνεργασία προχωράμε στην υλοποίηση του στόχου μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδίασε, διεκδίκησε και εξασφάλισε πόρους για τη Συντήρηση του Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πλέον, με τη δημοπράτηση του έργου, ανοίγει και ο δρόμος για την υλοποίησή του».

 

Τεχνική περιγραφή του έργου

Το έργο αφορά στην συντήρηση του οδικού άξονα που συνδέει την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων με το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Προβλέπεται να εκτελεστούν έργα αποκατάστασης και συντήρησης της οδού, που, μεταξύ άλλων, αφορούν αποκατάσταση αντιστήριξης των πρανών ατάντι της οδού με την κατασκευή - συμπλήρωση συρματοκιβωτίων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, σποραδικές αποκαταστάσεις ασφαλτοτάπητα με την απόξεση ης φθαρμένης στρώσης και την αντικατάστασή της με νέο ασφαλτόμιγμα, αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του χώρου στάθμευσης του Χιονοδρομικού, τοποθέτηση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης (στηθαία στις επικίνδυνες θέσεις, ινακίδες σήμανσης, οριοδείκτες καθώς και διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού, τόσο στα όρια της όσο και στο άξονα της κ.λ.π.).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 το πρωί, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα10:00 το πρωί .

Και άλλα έργα στην περιοχή των Καλαβρύτων

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή των Καλαβρύτων, έχουν δρομολογηθεί και άλλα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, έχει επίσης ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έργο, με τίτλο: «Έργα σταθεροποίησης πρανών στον Οδικό Άξονα Πούντα - Καλάβρυτα», προϋπολογισμού 4.315.000,00 ευρώ. Η μελέτη σταθεροποίησης των πρανών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα, έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ακόμη, έχει συμβασιοποιηθεί το έργο συντήρησης επαρχιακού οδικού δικτύου στο Δήμο Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία, για έργο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, που πρόκειται να εισαχθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και να δημοπρατηθεί.

Εκτός από τα παραπάνω, εντάχθηκαν επιπλέον έργα συντήρησης οδών. Πρόκειται για το έργο Αίγιο – Φτέρη – Καλάβρυτα, προϋπολογισμού 1.500.000€, και το έργο Σκεπαστό – Κερπινή – Πλατανιώτισσα, προϋπολογισμού 2.200.000€, τα οποία εισάγονται για έγκριση σε επόμενη Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να δημοπρατηθούν.

 

 

Διαβάστε επίσης...

17-04-2019 | 11:37
16-04-2019 | 18:12
16-04-2019 | 08:04
15-04-2019 | 18:48
14-04-2019 | 09:26
12-04-2019 | 21:11
12-04-2019 | 10:11
11-04-2019 | 11:52