Ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία πληρώνεται από το Θριάσιο Νοσοκομείο

Στην καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» - και εκλεκτός του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη αλλά και γενικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – που έγινε γνωστός για τα πλαστά πτυχία, επανεγγράφηκε στο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας Θριάσιο και πληρώνεται κανονικά αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης ο βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, θα έπρεπε λόγω των πλαστών πτυχίων και βάσει του Ν.3528/2007 άρθρο 20 και του Ν.4305/2014, να είχε ανακληθεί ο διορισμός του πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Νίκαιας από το ΔΣ του νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελος του στην εισαγγελέα. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί εάν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και εάν όχι γιατί καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνούταν η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς

  • Υγείας

  • Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία πληρώνεται από το Θριάσιο Νοσοκομείο

 

Απίστευτο κι όμως Αριστερό. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» - και εκλεκτός του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη αλλά και γενικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – που έγινε γνωστός για τα πλαστά πτυχία, επανεγγράφηκε στο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας Θριάσιο και πληρώνεται κανονικά.

Ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, είχε υποβάλλει την παραίτησή του τον περασμένο Δεκέμβριο, προτού γνωστοποιηθεί το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με τους πλαστούς τίτλους σπουδών. Μάλιστα, είχαμε καταθέσει σχετική ερώτηση με αρ. πρωτ. 5100/29.01.2019, για την οποία φυσικά δεν λάβαμε απάντηση.

Σήμερα λοιπόν εργάζεται ως υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διοικητικού – Λογιστικού στο Γενικό Νοσοκομείο Θριάσιο, «λαμβάνοντας αναρρωτικές άδειες, ενώ πληρώνεται κανονικότατα από το Ελληνικό Δημόσιο», όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ. Συνεχίζοντας η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι, ενώ σωστά δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του από το Θριάσιο για λόγους συνταξιοδότησης, θα έπρεπε λόγω των πλαστών πτυχίων και βάσει του Ν.3528/2007 άρθρο 20 και του Ν.4305/2014, να είχε ανακληθεί ο διορισμός του από το ΔΣ του νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελος του στην εισαγγελέα. Επίσης, η Ομοσπονδία αναφέρει πως η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έγινε για τα μάτια του κόσμου, καθώς το συμβούλιο δεν έχει συσταθεί μέχρι σήμερα.

Η προστασία που του προσφέρει το Μαξίμου, εγείρει λοιπόν ερωτήματα εάν τελικά το αυθεντικό «πτυχίο» της Κουμουνδούρου είναι πολύ πιο σημαντικό από τα πλαστά πτυχία.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Με βάση τον Ν.3528/2007 άρθρο 20 και τον Ν.4305/2014, λόγω των πλαστών πτυχίων δε θα έπρεπε να είχε ανακληθεί ο διορισμός του από το ΔΣ του νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελος του στην εισαγγελέα; Εάν ναι, γιατί δεν έχει προχωρήσει η όλη διαδικασία και ποιοι έχουν την ευθύνη;

  2. Έπρεπε να τεθεί σε αργία ο πρώην Διοικητής για τα πλαστά πτυχία; Εάν ναι, γιατί εξακολουθεί να πληρώνεται κανονικά από το Θριάσιο Νοσοκομείο;

  3. Γιατί δεν έχει συσταθεί μέχρι σήμερα το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας; Ποιος έχει την ευθύνη που μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί; Πότε θα συσταθεί και θα συζητηθεί το εν λόγω θέμα;

  4. Την περίοδο των αποκαλύψεων για πλαστά πτυχία του πρώην Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός κ. Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνούταν η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Ιάσονας Φωτήλας Αχαΐας

 

Βασίλης Οικονόμου Επικρατείας