Ο πλουσιότερος Έλληνας ομογενής της Αυστραλίας στο Πλανητέρο Καλαβρύτων

Στην Κλειτορία-(Μαζείκα)  και στο υπέροχο περιβάλλον των πηγών του Αροάνιου ποταμού βρέθηκε ο βαθύπλουτος Έλληνας ομογενής της Αυστραλίας και μοναδικός δισεκατομμυριούχος έκτος στο κόσμο κ. Κώστας Μακρής, συνοδευόμενος από τον στενό του φίλο με καταγωγή από του Πλανητέρου κ. Θεόδωρο Καμπέρο, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ράδιο γάμμα ( 94.0 fm).

Εκεί, στο Πλανητέρο, στην σκιά των πλατάνων και στην ασταμάτητη ροή των νερών, απόλαυσαν το γεύμα τους.

Ο Κώστας Μακρής κατάγεται από το Λυγουριό Κορινθίας και σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών, ο Μακρής συγκεντρώνει μια περιουσία ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας και βρίσκονται στις πρώτες τριάντα θέσεις των πλουσιότερων κατοίκων της μακρινής ηπείρου. Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας είναι μάλιστα ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος Έλληνας της ομογένειας, καθώς  είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότια Αυστραλία.

Ξεκίνησε από την Ελλάδα μέσα στην απόλυτη ένδεια και τελικά έφτασε στον βαθύ πλούτο. Τα παιδικά χρόνια του ήταν εξαιρετικά δύσκολα στην Ελλάδα, γι’ αυτό κι έγινε μετανάστης στην Αυστραλία.

Πριν δημιουργήσει τη μεγάλη του περιουσία, δοκίμασε πολλά επαγγέλματα. Εργάστηκε ως εισπράκτορας αστικού λεωφορείου για τρεις μήνες και όταν κατάλαβε ότι αυτή η δουλειά τον κρατάει μακριά από τις επιχειρήσεις, άνοιξε ένα μαγαζί πρόχειρου φαγητού, πουλώντας ψάρι και πατάτες, τα γνωστά fish & chips.

Αργότερα άνοιξε ένα σούπερ-μάρκετ, για να καταλήξει στα τέλη της δεκαετίας του ’70 να κατέχει ολόκληρη αλυσίδα. Τότε έκανε τη μεγάλη κίνηση και πούλησε την επιχείρηση, όχι όμως και τα ακίνητα στα οποία στεγάζονταν τα μαγαζιά του.

Λίγο καιρό αργότερα πούλησε το πρώτο οίκημα και ο δρόμος για την απόκτηση εμπορικών κέντρων άνοιξε διάπλατα, αφού το τίμημα της μιας πώλησης ήταν πολύ μεγάλο. Την παρθενική αγορά εμπορικού κέντρου την έκανε το 1987 και σήμερα έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία.

Το παρατσούκλι του στην Αυστραλία είναι «Ελληναράς» και απέκτησε το 1998, όταν κυκλοφορούσε με το γιοτ του «Lady Carol» στο λιμάνι του Σίδνεϊ με αναρτημένη μια μεγάλη ελληνική σημαία.

Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι, χωρίς πολλά λόγια, ο βασιλιάς των ακινήτων της Αυστραλίας.

Κατέχει πολλά εμπορικά κέντρα, όπως το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητά του έχει φτάσει μέχρι την Ελλάδα.

Οι τελευταίες επενδυτικές επιτυχίες του Μακρή φαίνεται πως στοχεύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της πλέον ονομαστής τουριστικής αυστραλιανής περιοχής, της Χρυσής Ακτής, του γνωστού παγκοσμίως Gold Coast.

Έχει αγοράσει ήδη το εμπορικό κέντρο Marina Mirage του Gold Coast, που στεγάζει καταστήματα πολυτελείας και τη μαρίνα μπροστά από το εμπορικό κέντρο.

Με την αγορά του εμπορικού κέντρου Oracle έγινε ο «βασιλιάς» των εμπορικών ακινήτων της περιοχής. Το συγκεκριμένο κέντρο περιλαμβάνει 60 καταστήματα, τρεις ιστορικούς πύργους και σχεδόν 300 χώρους στάθμευσης σε τρεις δρόμους με έναν ιδιωτικό δρόμο ανάμεσά τους. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 350 εκατομμύρια.

Από εισπράκτορας λεωφορείου στα fish & chips και τελικά στο real estate

πληροφορίες για το βιογραφικό του ΈΛΛΗΝΑ της Αυστραλίας από www.pronews.g