Ο «Μανώλης του Παππά» που από σερβιτόρος έγινε golden boy "καίει" το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει με τον Μάνο Πετσίτη που φέρεται να συστηνόταν ως κουμπάρος του Νίκου Παππά και από σερβιτόρος στην Καισαριανή εκτοξεύθηκε οικονομικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ (στα Παραπολιτικά, το newsbomb και τον Ελεύθερο Τύπο), ενώ έχει φτάσει και στη Βουλή με ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης. Ερωτήματα έχει θέσει και η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη επανήλθε στο θέμα ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση. 

Τα «ΝΕΑ» σήμερα αποκαλύπτουν το παρασκήνιο γύρω από το success story του μυστικοσύμβουλου του Νίκου Παππά αλλά και μία φωτογραφία που δείχνει τον κ. Πετσίτη σε ρόλο… Τσίπρα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου! 

Ο κ. Πετσίτης, πέρα από τη στενή επαφή που έχει με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ανέπτυξε σχέσεις και με μεγάλους επιχειρηματίες και μάλιστα η οικονομική του κατάσταση άλλαξε εντυπωσιακά. Από σερβιτόρος σε πιτσαρία βρέθηκε να ζει σε μεγάλη βίλα με πισίνα στους πρόποδες της Πάρνηθας και να διάγει έναν πολυτελή βίο. Την περίοδο 2014-15 εντάχθηκε στο περιβάλλον του Νίκου Παππά με τον οποίο έχουν από παιδιά στενή επαφή (παιδικοί φίλοι, συμμαθητές και εν συνεχεία κουμπάροι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα).  

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Πετσίτης όταν ήταν σερβιτόρος το 2013 είχε ετήσιο εισόδημα 5.000€. Κι όμως βρέθηκε το 2017 με ετήσιο εισόδημα από διάφορες πηγές στα 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 - 2017 περί τις 380.000€.!

Επίσης, όπως γράφουν τα «Νέα», στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο κ. Πετσίτης, φέρεται να δημιουργεί την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Boss Athens Single Member PC. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο σύστασης της εταιρείας, «σκοπός είναι οι υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών κι επενδυτικών συμβούλων διαχείρισης, υπηρεσίες ανεύρεσης πελατών, η παροχή επαγγελματικής και τεχνικής υποστήριξης και παροχή συμβουλών» κ.λπ. Προκαλεί σειρά ερωτημάτων ο λόγος δημιουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας (σ.σ.: εμφάνιζε ισολογισμούς της τάξης των 1.500 ευρώ).

«Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)» αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Το in.gr έγραψε το Σάββατο, ότι στα μπαρ τον φώναζαν ο «Μανώλης του Παππά» και τα βασικά του στέκια ήταν δύο: Ένα στην οδό Τσακάλωφ κι ένα στα βόρεια προάστια.

Το όνομα του κ. Πετσίτη, ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του κ. Τσίπρα έδινε προγνωστικά για το αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσαν το 2015 «ΤΑ ΝΕΑ» έδειχνε ένα χαρτί με τις προβλέψεις λίγο πριν τα αποτελέσματα.

Αν και όλοι, ο αείμνητος Θοδωρής Μιχόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν συγκρατημένοι, ο μόνος που έπεσε απόλυτα μέσα στο αποτέλεσμα ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, που έδινε τη Ν.∆. στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης ότι από φτωχός μισθωτός ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε το 2016 να έχει έξι θέσεις απασχόλησης!

 «Κάτεβασε» τον λογαριασμό του στο Facebook

Μέχρι χθες το βράδυ η προσωπική σελίδα που διατηρούσε στο Facebook ο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά Μανώλης Πετσίτης, ήταν ενεργή με μια πληθώρα φωτογραφιών.

Πλέον όποιος την αναζητήσει στο συγκεκριμένο μέσο δικτύωσης, δεν μπορεί πλέον να την βρει, αφού ο πρώην σερβιτόρος και νυν συνεργάτης του Υπουργού Ψηφιακής Ποιλτικής φέρεται να την κατέβασε.

Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν όλοι τον κύριο Πετσίτη να φωτογραφίζεται βράδυ με ντεγκραντέ γυαλί δίπλα στην αγαπημένη του ερμηνεύτρια Άντζελα Δημητρίου.

Η σελίδα του αποτύπωνε με τον καλύτερο τρόπο τα έργα και τις ημέρες του πρώην σερβιτόρου και πλέον ακριβοπληρωμένου στελέχους διαφόρων επιχειρήσεων.

Στις πληροφορίες δεν υπήρχε απολύτως τίποτε για την δουλειά του, ενώ στην πλειοψηφία τους οι φωτό αφορούσαν καθημερινές στιγμές του μανώλη Πετσίτη.

Έτσι, οι φίλοι του μέχρι χθες τον έβλεπαν να πίνει καφέ στο Κολωνάκι, να διασκεδάζει στα μπουζούκια και να απολαμβάνει τις περσινές καλοκαιρινές του διακοπές στην Πάρο.

Θαύμαζαν επίσης και την άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας σε πολλές από τις αναρτήσεις του, όπου έγραφε λάθος τις λέξεις ενώ δεν πέθαινε για τον τονισμό.

Οι πληροφορίες λένε ότι η προσωπική του σελίδα κατέβηκε εσπευσμένα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών με άνωθεν εντολή.

Αυτά που περιγράφουν πως ένας ταπεινός σερβιτόρος ή delivery boy όπως λένε κάποιοι που τον ξέρουν καλά, ο οποίος μεγάλωσε μαζί με τον Νίκο Παππά στην Καισαριανή, ανελίχθηκε σε χρόνο dt μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ακριβοπληρωμένο στέλεχος επιχειρήσεων.

Σχετικά TAGS