Ο γιατρός Γιώργος Χάμψας '' ζει'' ξανά στο νοσοκομείο Καλαβρύτων

Το νοσοκομείο Καλαβρύτων ανέπτυξε πρωτοβουλία μετά από πρόταση της αναπ Διοικήτριας κ. Ιωάννας Σφυρή, του Διοικητικού διευθυντή κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλου ,και του γιατρού παθολόγου Κ. Κούκιου για να ονομαστούν τα εξωτερικά ιατρεία  του νοσοκομείου σε  "Εξωτερικά Ιατρεία Δρ. Γεωργίου Π. Χάμψα." τιμώντας έτσι την πολύχρονη παρουσία του εμβληματικού γιατρού που για δεκαετίες αφιέρωσε την ζωή του και την επιστημονική του γνώση στην υπηρεσία της υγείας των συμπολιτών του.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου "Kalavrita Canyon", χθες 17/6, με προσκεκλημένους Καλαβρυτινούς επιστήμονες που στο παρελθόν είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά τον πασίγνωστο γιατρό.

Το ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι η αβίαστη προσέλευση των απλών ανθρώπων, οι οποίοι χθες όχι μόνο γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, αλλά παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τους ομιλητές, αφού πρώτα τους είχαν υποδεχθεί έναν -'εναν τα παιδιά του τιμώμενου προσώπου.

Όταν τα φώτα έσβησαν και στην οθόνη άρχισαν να προβάλλονται διαδοχικά φωτογραφίες από τα στάδια της ζωής του Γεωργίου Χάμψα, για όλους όσους τον γνωρίσαμε από κοντά ήταν μια βουτιά στο κοινό μας παρελθόν. Η απόλυτη ησυχία που επικράτησε στην αίθουσα καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήρθε να επιβεβαιώσει τον σεβασμό στο έργο και στην μνήμη ΤΟΥ γιατρού, αλλά και και την απόλυτη αποδοχή της Καλαβρυτινής κοινωνίας στο άλλο έργο της ζωής του, στα τρία εξαίρετα παιδιά του. Τον Παναγιώτη, την Ελένη, τον Γρηγόρη.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Λαζουράς, ο οποίος φυσικά αναφέρθηκε και αυτός, όπως και όλοι όσοι ακολούθησαν, σε βιωματικές εμπειρίες και περιστατικά με τον Καλαβρυτινό γιατρό.

Αίσθηση έκανε η ομιλία του πλαστικού χειρουργού δερματολόγου κ. Γρηγόρη Χάμψα ο οποίος αναφέρθηκε με κάθε ειλικρίνεια στον πληθωρικό χαρακτήρα του πατέρα του, αναφέροντας όλα τα χαρακτηριστικά του.

Επίσης, μια άλλη μορφή, ο αδελφός του οδοντίατρος κ. Νίκος Χάμψας, ανέφερθηκε συγκινημένος με λεπτομέρειες για τα πέτρινα χρόνια και τις τραγικές δυσκολίες που βίωσε η οικογένεια.

Στην εκδήλωση μίλησε ο καθηγητής ιατρικής παθολόγος λοιμωξιολόγος κ. Μάρκος Μαραγκός για το θέμα του μελιταίου πυρετού. Ένα θέμα που συνδέεται ευθέως με τον Γ. Χάμψα, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο για την αντιμετώπιση της πάθησης και είχε θεραπεύσει εκατοντάδες περιστατικά από την επαρχία μας αλλά και από όλόκληρη την χώρα.

Μίλησαν για τον άνθρωπο, τον γιατρό, την ιατρική ιδιαιτερότητα που αντιμετώπισε στην απομονωμένη επαρχία μας οι Ιατροί, Γ. Ζωγράφος, ο Κ. Μάρκου, ο Α. Πολυδώρου, ο κ. Κούκιος, ο Θ. Νασιώτης, ο Κώστας Κωστόπουλος,Οι Σ. Τσενές , ο Ευθ. Βαζαίος. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας στην οποία συμμετέχουν παιδιά του αειμνήστου, ο πατέρας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος,γιατροί και συνεργάτες από το παρελθόν του τιμώμενου, στο νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Στην συνέχεια όλοι κατευθύνθηκαν στον χώρο που ‘’περπάτησε’’ ο Γιώργος Χάμψας και σε μια σύντομη και ουσιώδη τελετή αφού διαβάστηκε τον ιατρό κ. Ν. Ραζή η απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, έγιναν από τα εγγόνια του τα αποκαλυπτήρια της της πλάκας ονοματοδοσίας των εξωτερικών ιατρείων σε "Εξωτερικά Ιατρεία Δρ. Γεωργίου Π. Χάμψα."

 

Παπαδόπουλος Θεόδωρος

theodoros