Ο Βασίλης Κ. Μάρκου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Έξι νέους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους ανακοινώνει ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο», επικεφαλής του οποίου είναι ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
«Η στελέχωση του συνδυασμού μας συνεχίζεται, με πρόσωπα καταξιωμένα στον κοινωνικό, επιστημονικό ή επαγγελματικό τους χώρο. Με πρόσωπα που συντάσσονται με τις αρχές, τις αξίες και τον αμιγώς αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του συνδυασμού μας. Τους εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία», ανέφερε σε δήλωση του ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» θα είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας η κοινωνιολόγος Καλλιρρόη Αυδή, ο γεωπόνοςΣάββας Βλάχος και ο Κωνσταντίνος Γιάκος που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.
Αντιστοίχως, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας προστίθενται ο δικηγόρος Βασίλης Κ. Μάρκου, η συνταξιούχος ΙΚΑ - εθελόντρια Γωγώ Νικολοπούλου-Καράμπελα και η νοσηλεύτρια Άννα Χανδρινού.
 
Ο Βασίλειος Μάρκου είναι δικηγόρος, μέλος δικηγορικής εταιρείας με έδρα την Πάτρα.
Έχει τελειώσει την Νομική Αθηνών, είναι τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Φιλοσοφίας και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον τομέα της Εγκληματολογίας.
Ασχολείται από νεαρή ηλικία με τα κοινά, όντας ενεργός στον φοιτητικό συνδικαλισμό, υπήρξε υποψήφιος σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, ενώ έχει παρουσία στον τοπικό και πανελλήνιο τύπο με άρθρα πολιτικού περιεχομένου.
Έχει κοινωνική δράση στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.