Ο Ανδρέας φίλιας υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον Ν. Φαρμάκη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Όλα από την αρχή» στην Αχαΐα. Η παρουσίαση έγινε στο θέατρο «Επίκεντρο» στην Πάτρα. Μεταξύ άλλων υποψήφιος είναι ο γνωστός, με Καλαβρυτινή καταγωγή π. αντιδήμαρχος Πατρών κ.Ανδρέας Φίλιας, 

Ο Ανδρέας Φίλιας είναι εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, του Διδασκαλείου Πανεπιστημίου Πατρών (Μετεκπαίδευση) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Σπουδές στην εκπαίδευση).

Έχει διατελέσει διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων από το 2014 έως σήμερα και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και μέλος διαφόρων Επιτροπών του Δήμου Πατρέων.