Νέο αίμα στις γειτονιές της Δάφνης!!!

γράφει η Γ. Κουτσιουρή

Η Δάφνη που αντιστέκεται , η Δάφνη που επιμένει! Είναι λίγα τα χωριά που τις γειτονιές τους όλους τους μήνες του χρόνου τις χρωματίζουν φωνές και γέλια. Είναι λίγες οι γειτονιές που τα σπίτια τους είναι γεμάτα. Στη Δάφνη, στην απάνω γειτονιά, στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους, κάθε απόγευμα το ποδόσφαιρο, το κρυφτό, το κυνηγητό έχουν τον πρώτο λόγο.

Δεκαπέντε παιδάκια γεμάτα ζωή και χαρά με το που γυρίζουν από το σχολείο γεμίζουν τα πλακόστρωτα σοκάκια και την πλατεία της Παναγιάς.

Και οι γέροντες, η αντίπερα όχθη της ζωής,όλη μέρα περιμένουν αυτή τη στιγμή.  Ξεκινούν με τις μαγκούρες τους και περνώντας ανάμεσα από μπάλες, καρότσια με κούκλες,ποδήλατα,  αυτοκινητάκια και ό,τι άλλο παιχνίδι  μπορεί να φανταστεί κανείς, φτάνουν στα πέτρινα παγκάκια της Παναγιάς κάθονται στον ήλιο και απολαμβάνουν τα παιχνίδια των παιδιών. Έχει πάρει σχεδόν τη μορφή της ιεροτελεστίας.  Υπάρχει πιο ωραία εικόνα από αυτή; 

Ένα χωριό ολόκληρο έχει ξαναγεννηθεί. Οικογένειες, κατά κύριο επάγγελμα αγροτικές, με χαμηλό εισόδημα, δείχνουν πως η επαρχία δεν έχει πεθάνει. Αντιστέκονται στο χρόνο, αντιστέκονται στις δυσκολίες της σύγχρονης κοινωνίας και ξεπερνούν τα προβλήματα όλοι μαζί. Κι αυτό πρέπει και μπορεί να επικροτηθεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση..

Πρέπει  όλοι να σταθούμε δίπλα τους. Σκεφτήκαμε ποτέ ότι τα παιδάκια αυτά αξίζουν ένα καλύτερο χώρο για παιχνίδι ; πιο οργανωμένο; πιο ασφαλή; Μήπως η πολιτεία θα ήταν καλό να τους χαρίσει μια παιδική χαρά;

Δεν πρέπει να αφήσουμε την επαρχία να γεράσει!

Μακάρι κι άλλα χωριά και άλλες οικογένειες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δάφνης.

 

Γεωργία Κουτσιουρή