ΜΠΡΑΒΟ στην Δαφνιώτισσα που αν και τραυματισμένη κατέκτησε το ασημένιο στο Παγκόσμιο Kickboxing and Karate

Υπερήφανους μας έκανε για ακόμα μια φορά η Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Δυο χρόνια μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο του Muay Thai στην Ταϋλάνδη φέτος μας χάρισε το ασημένιο με τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο της WKU (World Kickboxing and Karate Union) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο αθλητικό κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι.

      Η δικιά μας Μαρία ήταν μια από τους Έλληνες αθλητές - μαχητές που οδήγησαν τη χώρα μας στο Top Ten της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα στα μεγαθήρια που συμμετείχαν. Ειδικά φέτος οι αφίξεις των εθνικών ομάδων WKU από όλο τον κόσμο έσπασε κάθε ρεκόρ με πάνω από 2000 μαχητές από 40 χώρες και πάνω από 200 μαχητές από την Ελλάδα. Κάτι που κάνει την επιτυχία της Μαρίας ακόμα πιο μεγάλη αντανακλώντας την δύναμή της και τη σκληρή δουλειά της όλα τα προηγούμενα χρόνια.                                                            

 Φέτος αν και τραυματισμένη με σπασμένη μύτη, νίκησε τη γερμανίδα Cremer Jenny με  νοκ άουτ αφήνοντάς την στην τρίτη θέση και αγωνίστηκε στο τελικό με την ελβετίδα Schlup Linda  όπου μετά από έναν δυνατό αγώνα ηττήθηκε οριακά στα σημεία κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Κ1 κατηγορία  -60 kg γυναικών.                      Η Μαρία  φέρνοντας πλέον και τον τίτλο της δεύτερης παγκόσμιας πρωταθλήτριας  Κ1, μας δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Μόλις αναρρώσει θα συνεχίσει να προπονείτε με την ομάδα της Blue Dragon (Κράτητος 88 Ν. Σμύρνη) και θα λάβει μέρος σε πρωταθλήματα είτε Muay Thai είτε Κ1 ώστε να συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους για πολλά χρόνια ακόμα. Ευχαριστούμε Μαρία!!!  

                                                                                                                               

 koytsioyri foto  Γεωργία Κουτσιουρή δημοσιογράφος