Μια σοβαρή πρόταση του Σπύρου Θεοχάρη, ΑΝΑΣΑ για τους κτηνοτρόφους

Μία σοβαρή, κοστολογημένη και απόλυτα τεκμηριωμένη πρόταση που αφορά το σύνολο των κτηνοτρόφων του Δήμου μας, είναι αυτή που παρουσιάζεται από τον επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ για το Δήμο Καλαβρύτων κ. Σπύρο Θεοχάρη, στο σημερινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη και που δημοσιεύουμε στο τέλος του άρθρου.

Πρόκειται για πρόταση αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού του Δήμου Καλαβρύτων ώστε να προχωρήσει άμεσα η προτυποποίηση και πιστοποίηση  των σταυλικών εγκαταστάσεων  σύμφωνα με το ισχύων εθνικό και ευρωπαϊκό  θεσμικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η δημιουργία σχετικού φακέλλου, ο οποίος θα είναι στην διάθεση των  ενδιαφερομένων κτηνοτρόφων  ΔΩΡΕΑΝ με σκοπό να μπορούν άμεσα χωρίς κόστος να προχωρούν στην αδειοδότηση  της εγκατάστασης τους, προκειμένου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "να  ασχοληθούν απερίσπαστοι  με  αυτό  που γνωρίζουν να κάνουν  καλά, την παραγωγή  και να σταματήσει πλέον η βάναυση εκμετάλλευσή τους από τους κάθε λογής επιτήδειους". Το κόστος για το Δήμο με την εφαρμογή αυτής της πρότασης προϋπολογίζεται στο ποσό των 6.000 ευρώ, ενώ θα προκύψει όφελος για κάθε κτηνοτρόφο από 4.000 - 15.000 ευρώ.

Σίγουρα θα ήταν ωφέλιμο για τους κτηνοτρόφους, τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, να πάρουν θέση γι αυτή την πρόταση, ενώ προκύπτουν και εύλογα ερωτήματα για τον κ. Λαζουρα:

  • Tι έχει κάνει μέχρι τώρα ο Δήμος προκειμένου να ανακουφίσει τους κτηνοτρόφους από αυτό το δυσβάσταχτο γι αυτούς κόστος;
  • Έχει ασχοληθεί με το θέμα;
  • Έχει προτάσεις;

Σίγουρα, όχι εμείς, αλλά οι κτηνοτρόφοι περιμένουν απαντήσεις...

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της παράταξης ΑΝΑΣΑ:

 

Τέλος στην οικονομική αιμορραγία των κτηνοτρόφων για την αδειοδότηση των σταύλων !

Βασική στρατηγική και προγραμματική επιλογή της πρωτοβουλίας μας αποτελεί η δημιουργία προϋποθέσεων για την αναστροφή της ερημοποίησης της περιοχής μας και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να προτείνουμε συγκεκριμένα έργα και δράσεις .

Ένας πολύ μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας για την εγκατάσταση νέων κτηνοτρόφων και για την οικονομική και ανταγωνιστική βιωσιμότητα των ήδη εγκατεστημένων είναι το δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων. Πέραν αυτών το επόμενο διάστημα τα πρόστιμα μη συμμόρφωσης από τις επιτροπές σταυλισμού θα είναι εξοντωτικά !

Δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων θα αξιοποιήσει το επιστημονικό του δυναμικό και θα προχωρήσει άμεσα στην προτυποποίηση και πιστοποίηση σταυλικής εγκατάστασης σύμφωνα με το ισχύων εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο !

Ο συγκεκριμένος φάκελος θα είναι στην διάθεση των κτηνοτρόφων ΔΩΡΕΑΝ προκειμένου να μπορούν άμεσα χωρίς κόστος να προχωρούν στην αδειοδότηση της εγκατάστασης τους προκειμένου να ασχοληθούν απερίσπαστοι με αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλά την παραγωγή και να σταματήσει πλέον η βάναυση εκμετάλλευσή τους από τους κάθε λογής επιτήδειους !

 

ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ : 6.000€

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ 4.000€ -15.000€

 

 

Διαβάστε επίσης...

06-03-2019 | 10:15
04-03-2019 | 12:31
18-02-2019 | 17:18
07-02-2019 | 13:40
06-02-2019 | 14:08
05-02-2019 | 10:29
12-01-2019 | 18:48
10-01-2019 | 17:36