Μέσω εκπροσώπου ο δήμος Καλαβρύτων στην 7η εβδομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης

Στην 7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετέχει ενεργά για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Καλαβρύτων με δράσεις προσφοράς και πρόνοιας που διοργανώνονται σε συνεργασία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος-Διεύθυνση Υγείας, την INTERAMERICAN και την ΠΟΠΑμΕΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ενώ στηρίζεται από δεκάδες φορείς σε όλη την Περιφέρεια.
Στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στην Πάτρα στις 11/4/2019, το Δήμο Καλαβρύτων και τον υπεύθυνο του Κέντρου Κοινότητας Νικόλαο Μαγκαφά εκπροσώπησε η κοινωνική λειτουργός κ. Γεωργία Σταμπολτά με την παρουσίαση των τριών βασικών δράσεων για την 7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι δράσεις αυτές είναι οι εξής:
1η Δράση: Συλλογή τροφίμων και οικονομική ενίσχυση με συμβολικό χαρακτήρα από τους μαθητές της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του σκοπού και του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού» αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητών του Δήμου Καλαβρύτων σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2ηΔράση: Παρουσίαση εκπαιδευτικού- ενημερωτικού προγράμματος «Σκουπίδια Ώρα μηδέν – Ανακύκλωση ΤΩΡΑ». Θα πραγματοποιηθεί στις 18/4από την Κοινωνική Οργάνωση MELLIFERA (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμουκαι με ομάδα στόχου τους μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης. Στόχος της δράσης είναι η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σχετικά με την αξία της ανακύκλωσης στη ζωή μας και η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.
 3η Δράση: Συλλογή τροφίμων τόσο από τους μαθητές των σχολείων, όσο και από τους επαγγελματίες της περιοχής του Δήμου, που θα διατεθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οικογένειες που χρήζουν άμεσης ανάγκης , καθώς και στο ίδρυμα του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου. Στόχος της δρασης είναι η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την παροχή βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε ιδρύματα της περιοχής που επιτελούν κοινωνικό έργο.

Σχετικά TAGS