Μειο..ψηφίες θυσιαζομένων σε μια νέα αρχή.

Οι μειοψηφίες να θυσιαστούν γρήγορα στον βωμό των βιαστικών αλλαγών, χωρίς μεταβατική περίοδο, σαφώς και προφανώς για  λόγους εκλογικούς. Είναι και αυτό στο κέντρο της τροπολογίας για προσλήψεις και διορισμούς στην παιδεία.
Ηχηρή μειοψηφία, δυστυχώς, ονόμασε ο υπουργός παιδείας τους επί πάρα πολλά χρόνια αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που με το νέο νόμο του είναι οι πρώτοι που σίγουρα οδηγούνται στην ανεργία.
Η προσπάθεια που το υπουργείο έκανε για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων είχε ως αντίπαλο τις πολλαπλές στρεβλώσεις που συσσωρεύτηκαν στον χώρο, από προηγούμενους διαχειριστές υπουργούς. Είχε επίσης ως ΄’αντίπαλο'' - συνοδοιπόρο τους ιδιωτικούς που έπρεπε να τακτοποιηθούν όλοι μα όλοι. Είχε ως ‘’αντίπαλο''-συνοδοιπόρο επίσης τις μονάδες παραγωγής ακαδημαϊκών τίτλων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο συγκερασμός δύσκολος, η ικανοποίηση όλων αδύνατη, η εφαρμογή κανόνων όμως που να συνδέουν την ύπαρξή τους με το δίκαιο πάντα είναι εφικτή. Πιο εύκολος δρόμος όμως φαίνεται πως ήταν η καρατόμηση ενός εμποδίου που λέγεται, γενικά, παλαιοί αναπληρωτές.
Όλοι όσοι ψήφισαν θετικά, οι 149 δηλαδή που αποτέλεσαν την επί των παρόντων πλειοψηφία, θα πρέπει να συμφωνήσουν με την ατυχέστατη φράση του κ. Γαβρόγλου, ότι οι χιλιάδες αναπληρωτές, οι έχοντες ενδιάμεση προϋπηρεσία στο δημόσιο σχολείο, αυτοί που έχουν εργαστεί κοντά μια δεκαετία με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και από αυτή την κυβέρνηση στα σχολεία όλης της χώρας, είναι απλά μια διαμαρτυρόμενη ηχηρή μειοψηφία. Οπότε απλά την κατακρεούργησαν, για να γίνει κάποτε ( προεκλογικά) μια νέα αρχή.
Καλύτερα από τον καθένα πρέπει να γνωρίζετε και εσείς κα Αναγνωστοπούλου και ο υπουργός , ως πανεπιστημιακοί, ότι το δίκαιο υπάρχει για να προστατεύει τις μειοψηφίες από τους αλαλαγμούς των κάθε φορά εμφανιζόμενων και ωφελίμων ψηφοθηρικά πλειοψηφιών. Υπάρχει και έχει ως δύσκολη αποστολή να προστατεύει τους λίγους από τους πολλούς.
Μειοψηφία ήταν οι ''ιδιόμορφοι'', τότε επιστήμονες, που η ιερά εξέταση δίωκε.
Μειοψηφία ήταν οι λίγοι που υπερασπίστηκαν τις Θερμοπύλες
Μειοψηφία ήταν ο Μαρίνος Αντύπας που αγωνίστηκε για το δίκαιο των αγροτών της Θεσσαλίας
Μειοψηφία ήταν οι όσοι αντιστάθηκαν στον Τουρκικό ζυγό.
Μειοψηφίες ήταν οι αντάρτες που βγήκαν στα Ελληνικά βουνά.
Μειοψηφίες ήταν όσοι έκαναν ''υποχρεωτικές διακοπές'' στην Μακρόνησο επί χούντας
Μειοψηφίες ήταν οι 100 νεαροί που αντιστέκονταν ως μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια, όταν 4.000.000 Αθηναίοι κάθονταν στα αυγά τους.
Μειοψηφία είναι οι ομοφυλόφιλοι, αλλά παλεύετε για να επικρατήσει το δίκαιο της αυτοδιάθεσης και σωστά
Μειοψηφία είναι οι επιθυμούντες γάμο ανάμεσα στο ίδιο φύλο, αλλά νομοθετήσατε σχετικά και σωστά
Μειοψηφία είναι οι έγκλειστοι στις φυλακές της χώρας, αλλά νομοθετήσατε αμέσως θετικούς όρους για την αποφυλάκισή τους 
Μειοψηφία είναι οι αλλοδαποί στην χώρα αλλά εφαρμόζεται το ανθρωπιστικό δίκαιο και σωστά
Μειοψηφία στις ανάγκες του πιεσμένου Ελληνα είναι το τέλος πλαστικής σακούλας, αλλά το εφαρμόσατε.
Μειοψηφία ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ...θυμάστε;
Δύσκολο πράγμα η δικαιοσύνη, που καλείστε να δώσετε έτοιμη στους δικαστές, νομοθετώντας. 
Για ρίξτε μια ματιά στον περιβόητο συγκερασμό  που  προσπαθήσατε να πετύχετε ανάμεσα στις διαμορφωμένες κατηγορίες υποψηφίων για εργασία εκπαιδευτικών και αναρωτηθείτε.

Σε εκείνους που πάλεψαν για χρόνια στα δημόσια σχολεία ,ακριτικά και μη, τι ακριβώς δώσατε και τι ακριβώς ‘’κλέψατε;””

Η απάντηση δυστυχώς είναι τίποτα και τα πάντα.

Μεταβατικό στάδιο με δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν ότι μπορούν ή πρέπει να αποκτήσουν. Τουλάχιστον αυτό δεν θα καλείται αιφνιδιασμός.