Μαθηματική αλχημεία με τις εκπτώσεις για τους δημότες Καλαβρύτων στο χιονοδρομικό ΜΑΣ.

Έπισκέπτης του χιονοδρομικού, δημότης Καλαβρύτων, έκανε κάποιες διαπιστώσεις που αφορούν τις καθορισμένες εκπτώσεις οι οποίες υπάρχουν εδώ και χρόνια στο Χ.Κ και μας απέστειλε προς δημοσίευση το παρακάτω κείμενο.

Όπως προκύπτει από τα γραφόμενά του, σίγουρα ο υπεύθυνος εκεί δεν προσδοκούσε όφελος από αυτή την ...αστοχία, αλλά είναι εμφανές ότι δεν ασχολήθηκε να σκεφτεί και να προσαρμόσει αναλόγως την τιμή, ώστε να μην μοιάζει με κοροϊδία.

Καθώς τελειώνει η χειμερινή περίοδος ήρθε η ώρα να μελετήσουμε ένα γεγονός όχι τόσο σημαντικό, από οικονομικής άποψης, αλλά σίγουρα άξιο αναφοράς. 
Στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ επιχείρηση Καλαβρύτων που ονομάζεται Χιονοδρομικό Κέντρο μέχρι τώρα οι δημότες Καλαβρύτων έχουν το προνόμιο να έχουν έκπτωση 50% στην τιμή του εισιτηρίου. Πάμε λοιπόν για μια λεπτομερέστερη ανάλυση αυτής της έκπτωσης. Ένα κανονικό εισιτήριο την υψηλή περίοδο(σ/κ & αργίες) ανερχόταν στα 25€ σε πλήρη λειτουργία. Το μειωμένο στα 12€. 
Μετά το γεγονός με τον αναβατήρα της Στύγας το κανονικό διαμορφώθηκε στα 20€ και το μειωμένο, κατά 50% υπενθυμίζω,παραμένει στα 13€!!! Δηλαδή η έκπτωση μειώνεται στο 35% 
Και φθάνοντας στην Καθαρά Δευτέρα, έρχεται το αποκορύφωμα! 
Λόγω δυνατών ανέμων ο αναβατήρας Άρτεμις είναι εκτός λειτουργίας και η τιμή του κανονικού διαμορφώνεται στα 15€ ενώ του μέχρι πρότινος προνομιούχου Καλαβρυτινού παραμένει στα 13€!  

Η έκπτωση δηλαδή κατρακυλάει στο 13,4%
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά! Αν θεωρήσουμε απίθανο να άλλαξαν οι μαθηματικοί τύποι,τότε οι υπεύθυνοι θα πρέπει να παρατηρήσουν και να διορθώσουν το λάθος! Είναι κρίμα να πληρώνουν τις "σπασμένες κολώνες" ΚΑΙ με αυτό τον τρόπο οι δημότες μας!

Α.Τ