"Μάστιγα" οι απευθείας αναθέσεις στους Δήμους σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΕΔΔ

Για το θέμα των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Καλαβρύτων έχουμε αναφερθεί πολλές φορές εδώ στο KalavrytaNet και είμαστε οι μοναδικοί οι οποίοι προσπαθήσαμε να στηλιτεύσουμε αυτή την πρακτική του σημερινού Δημάρχου και όχι μόνο. Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι "στενοχωρούμε" πολλούς συμπατριώτες μας αλλά αυτή η πρακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αργά ή γρήγορα πιστεύουμε ότι θα κάνει την εμφάνισή του κάποιος από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως διαβάζουμε στο enikonomia.gr ''Μάστιγα'' χαρακτήρισε τις απευθείας αναθέσεις ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, μιλώντας στον Realfm 97, 8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

"Δεν μπορείς ως δήμος να έχεις πάρει ''διαζύγιο'' από την έννοια των διαγωνισμών'' δήλωσε ο Ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Κασσαβέτης.

"Πρόκειται για μάστιγα. Απευθείας αναθέσεις συναντώνται και στην αυτοδιοίκηση και στο υπόλοιπο κράτος. Ορισμένες απευθείας αναθέσεις δικαιολογούνται, τις επιτρέπει και ο Νόμος, είναι με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όμως είναι πάρα πολλές οι οποίες είναι εσκεμμένες. Δεν μπορείς ως δήμος να έχεις πάρει ''διαζύγιο'' από την έννοια των διαγωνισμών και να κάνεις συνεχώς απευθείας αναθέσεις. Υποκρύπτουν παραβατικότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Κασσαβέτης.

"Είναι παραπλανητικό και προσχηματικό το επιχείρημα των ΟΤΑ αφού μας ελέγχουν οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου τι δουλειά έχει το ΣΕΕΔΔ", δήλωσε ο κ. Κασσαβέτης.

Παράλληλα, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ τόνισε ότι "κάνουμε πανελλαδικό έλεγχο για τις μισθώσεις των ακινήτων των Δήμων. Έχουμε βρει δήμους που δεν εισπράττουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας , είναι παθογένειες κακοδιοίκησης σοβαρές. Είναι απώλεια εσόδων άδικη", χαρακτηρίζοντας τις πολεοδομίες "μόνιμο πρόβλημα''.
"Από τη στιγμή που πήγαν στους δήμους, έχει ενταθεί το πρόβλημα", είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Κασσαβέτης υποστήριξε ότι ''έχουμε μείνει πολύ πίσω στην εφαρμογή των μονάδων εσωτερικού ελέγχου.Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πρέπει να τρέξει στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Και τα μάτια να έκλεινε ο αρμόδιος, θα αναγκαζόταν να το προχωρήσει".

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ