Λυπηρές εξελίξεις στην Α.Ε. Καλαβρύτων. Παραιτήθηκε και ο γιατρός Νίκος Ραζής.

Κάτι στενάχωρο συμβαίνει στην Α.Ε.Καλαβρύτων !!!. Μετά την πρόσφατη παραίτηση μέλους ( διαβάστε εδώ) μια νέα παραίτηση έρχεται να καταδείξει την επιθυμία απόστασης που θέλουν να κρατήσουν πρώην μέλη που επί χρόνια έχουν ασχοληθεί με τον τοπικό αθλητισμό.

 Ο άνθρωπος σύμβολο του εθελοντισμού, ο ακούραστος γιατρός, ο Κεφαλλονίτης που ‘’έγινε Καλαβρυτινός’’ και αγαπώντας την  πόλη των Καλαβρύτων μεγάλωσε τα παιδιά του σ΄αυτήν, υπέβαλε μάλλον με λύπη την παραίτησή του, από τα διοικητικά όργανα του σωματείου Αθλητική ένωση Καλαβρύτων.

Αν και δεν είναι ανάγκη, γιατί η πορεία του καθενός καταγράφεται με λεπτομέρειες ‘’ αξονικής τομογραφίας’’ στο αριθμητικά μικρό κοινωνικό μας περιβάλλον, να θυμίσουμε ότι:

Είναι ο άνθρωπος που ασχολείται με τα πολιτιστικά της περιοχής με επιμονή και δεν δείχνει ποτέ ότι βαρέθηκε,κουράστηκε  ή απογοητεύτηκε. Συνεχίζει πάντα, ακόμα και μόνος του, σε πολλές στιγμές των 23 χρόνων που βρίσκεται κοντά μας, κάθε έργο που έχει ξεκινήσει.

razis3

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χρειαστεί, ο ίδιος να αντιμετωπίσει έξοδα που απαιτούνται  για την ολοκλήρωση μιας δράσης.

Ο Νίκος Ραζής είναι ο άνθρωπος που έφερε και συντηρεί στα Καλάβρυτα, με υγιή  αυτοπρόσωπη παρουσία επί καθημερινής βάσης, το ευγενές παιχνίδι που λέγεται σκάκι,  δίνοντας την δυνατότητα μιας εγκεφαλικής ισορροπίας  στα παιδιά μας, ως ασφαλές αντίβαρο στην ανελέητη επίθεση των ηλεκτρονικών. 

razis4
Είναι ο άθρωπος στον οποίο οφείλει και το Καλαβρυτινό μπάσκετ την υπαρξή του, γιατί φρόντισε να το ''ζωντανέψει'' το 1995.

Τον ταπεινό και συμπαθέστατο γιατρό και άνθρωπο θα τον βρεις παντού !! 

Το πρωί στο νοσοκομείο να εξυπηρετεί με υπομονή, το μεσημέρι σε κάποιο χωριό της επαρχίας να εξετάζει ή να περιθάλπει ασθενή που δεν μπορεί να μετακινηθεί, αργότερα να διδάσκει σκάκι στα παιδιά μας, το απόγευμα στο χιονιά και το ξεροβόρι των γηπέδων, σαν γιατρός αγώνα, για Καλάβρυτα και Σκεπαστό,

rara1

(Τουρνουά το 2007: Παροχή πρώτων βοηθειών στον νυν πρόεδρο της Α.Ε)

 

μετά στα ιδρύματα και το βράδυ ξανά στο νοσοκομείο για ένα έκτακτο ή μια επίσκεψη στους ασθενείς του. Φυσικά κάπου ενδιάμεσα θα υπάρχει μια εκδήλωση η μια συνεδρίαση Δ.Σ.

Αυτή είναι η ζωή του γιατρού Νίκου Ραζή, του επιστήμονα που όλοι κάποια στιγμή έχουμε χρειαστεί την γνώση του, η οποία συνοδεύεται από απόλυτη συνέπεια.

ra2

Παιδικοί αγώνες, τουρνουά, φιλικά, αγώνες παλαιμάχων, μπάσκετ ο Ραζής στον πάγκο και πάντα έτοιμος με το ιατρικό του βαλιτσάκι να επέμβει.

Ένας τέτοιος άνθρωπος, συμπολίτης, επιστήμονας που δεν λέει όχι σε κανέναν, και ποτέ, υπέβαλε την παραίτησή του από ένα σωματείο το οποίο  έχει υπηρετήσει, υπό δύσκολες συνθήκες και με διαφορετικά διοικητικά σχήματα, για πάρα πολλά χρόνια. Γιατί;

Αυτό και αν είναι άξιο παρατήρησης!!!

Στην επιστολή υποβολής παραίτησης του ο γιατρός ξεκινάει με το “Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης” και με ευγένεια και διακριτικότητα, όπως είναι και η ζωή του, επικαλείται απλά, προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. 

Φυσικά η βαθιά γνώση του στα πολιτιστικά και τα αθλητικά, του επιβάλει να παραθέσει και τις απόψεις του, για την ξεχασμένη  τελευταία στα Καλάβρυτα, ορθή δράση ενός αθλητικού συλλόγου, που μάλλον δεν βρίσκει πια στο συγκεκριμένο σωματείο.

Αναφέρει λοιπόν μεταξύ άλλων, με νόημα και προφανώς με εξόφθαλμες αιχμές, συμπληρωματικά των τυπικών λόγων της παραίτησής, ότι ο Αθλητισμός πρέπει να:
κινείται  σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο,

  • να δίδει ευκαιρίες  συμμετοχής (ειδικά) σε όλα τα παιδιά της κάθε περιοχής
  • να καλλιεργεί χρηστά ήθη και έθιμα,
  • να πλάθει ακέραιους χαρακτήρες, σύμφωνα με τα ιδεώδη του Ολυμπισμού,
  • να διαμορφώνει υγιές και ασφαλή περιβάλλον άσκησης για όλες και όλους,
  • να παραμένει (μόνιμα) μακρυά από (γενικότερες και ειδικότερες) πρακτικές πολιτικής
  • να στηρίζεται σε κλίμα συνολικής συνεργασίας και ειλικρινούς φιλίας, χωρίς διαχωρισμούς
  • να στοχεύει στην αποφυγή κακών σχέσεων-πρακτικών απομόνωσης και χυδαίων εκφράσεων.

Η απώλεια τέτοιων ανθρώπων από τα κοινά, σπάνιων πολιτών, που αποτελούν πολιτιστικό φάρο και πρότυπο για τους νέους, είναι σοβαρή αιμορραγία και σαν τέτοια δεν μπορεί παρά να είναι ένα φαινόμενο λυπηρό για τα αθλητικά της περιοχής.

Για τις αιτίες ; Μάλλον πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας !!!

Φυσικά ο Νίκος Ραζής δεν είναι από αυτούς που τα παρατάνε, που σταματούν να εργάζονται ανιδιοτελώς για τα κοινά και είναι βέβαιο ότι θα τηρήσει τα όσα λέει κλείνοντας το κείμενο της παραίτησής του. Εκεί διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει ενεργός υπηρετώντας τον μαρτυρικό τούτο τόπο, όπως κάνει από το 1994 ως σήμερα και θα είναι πάντα  στην διάθεση της ΑΕΚ, έτοιμος να βοηθήσει ανιδιοτελώς από οποιαδήποτε θέση και αν του ζητηθεί, πάντα προς όφελος της κοινωνίας-του Αθλητισμού και γενικότερα του Πολιτισμού.