Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι οι παρεμβάσεις για τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων.

Παρέμβαση του επικεφαλής της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας ΑΝ.Α.Σ.Α κ. Σπυρίδωνα Θεοχάρη για θέματα  που αφορούν τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων με αφορμή ανακοίνωση του προέδρου των σχολικών επιτροπών κ. Ν. Μαγκαφά την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.
Ο κ. Θεοχάρης τοποθετείται για την στελέχωση των σχολικών μονάδων με δασκάλους και καθηγητές αλλά και για την μεταφορά μαθητών που κατοικούν μακριά, από τα σχολεία.
Το δικό μας σχόλιο σε ότι αφορά το θέμα, πρωτίστως είναι ότι πρέπει έγκαιρα να αντιμετωπιστεί η πολύ σοβαρή πιθανότητα να υπάρξει πραγματικό πρόβλημα καθηγητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Ακολούθως η περιφέρεια που χειρίζεται τις μεταφορές είναι πιο αργή και από την χελώνα και αυτό επίσης θα δημιουργήσει πρόβλημα. 
Στα δύο αυτά προβλήματα ουδόλως εμπλέκεται ο δήμος Καλαβρύτων, καθώς δεν διορίζει, δεν μετακινεί, δεν τοποθετεί, δεν αποσπά εκπαιδευτικούς. Στο δε θέμα της μεταφοράς επίσης δεν έχει την αρμοδιότητα την οποία είχε κατά τα έτη 2011 και 2012,   όπου οι μεταφορές όχι μόνο λειτούργησαν ομαλά και αποτελεσματικά, αλλά μειώθηκε και το κόστος.

Δελτίο τύπου  της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας ΑΝ.Α.Σ.Α
Προσπαθούμε με μεγάλη συμπάθεια και διάθεση να κατανοήσουμε την αξία της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την προετοιμασία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 Δεν μπορούμε όμως να βρούμε κανέναν ουσιαστικό λόγο πέραν του " τρίλεπτου της δημοσιότητας"και του ξεπερασμένου" είμαστε και εμείς εδώ ".
Αναφέρουμε επί λέξη " υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ οι αποσπασμένοι στο Νομό δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων και επίσης επιλέγουν σχολεία πεδινών περιοχών, κάνοντας χρήση του νόμιμου δικαιώματός τους να δηλώνουν σχολεία με σειρά προτεραιότητας. Επομένως  η κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα  Γυμνάσια και Λύκεια  του Δήμου Καλαβρύτων θα γίνει με αναπληρωτές καθηγητές. " 
Ως συνήθως δηλαδή γύρω στα Χριστούγεννα!
Επίσης "το για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. Ωστόσο οι προσφορές των αυτοκινητιστών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δεν είχαν ανοιχθεί ακόμη και δεν υπήρχε σαφής εικόνα για το ενδιαφέρον τους να καλύψουν όλα τα δρομολόγια που προκύπτουν. Ας ελπίσουμε ότι στο θέμα αυτό η κατάσταση θα εξελιχθεί καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά."
Με απλά λόγια κανένα από τα δύο βασικά ζητήματα τόσο  της στελέχωσης των σχολείων με διδακτικό προσωπικό όσο και της μεταφοράς των μαθητών λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχει λυθεί ! Ελπίζουμε όμως !
Με μεγάλη κατανόηση για το δύσκολο και πολύπλευρο έργο  που επιτελεί, θα προτρέπαμε την απερχόμενη Δημοτική αρχή  αντί να εκδίδει ανούσιες  ανακοινώσεις  και  να  εκλιπαρεί στις συναντήσεις με τους υπεύθυνους της κεντρικής εξουσίας η της ΠΔΕ για μια φωτογραφία να  ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν τον Δήμο μας ,πριν κλείσει και το τελευταίο σχολείο!!
Όχι άλλο "κάρβουνο" σεβαστείτε τον κόπο και την αγωνία μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών !

Σπύρος θεοχάρης
 

Διαβάστε επίσης...

11-04-2019 | 11:52
04-04-2019 | 19:46
01-03-2019 | 13:53
30-01-2019 | 18:18
09-01-2019 | 10:23
11-12-2018 | 11:53
25-11-2018 | 19:33
11-11-2018 | 15:43