Το κοντράστ αγάπης και μίσους για τον αθλητισμό των Καλαβρύτων.

Γράφει ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ένα συρματόπλεγμα που χωρίζει την υγιή κοινωνία από τους ''ιδιαίτερους'', είναι η λεπτή γραμμή που στο βάθος της Ελληνικής ιστορίας έχει καταδείξει απεχθείς ανθρώπινες συμπεριφορές. Είναι οι επιλογές ανθρώπων οι οποίοι έχουν επίκτητη απώλεια κοινωνικής όσφρησης και αδυνατούν να κινηθούν κατά την διάρκεια της ζωής τους εκτός αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Επιλέγουν να ''στέκονται'' γαντζωμένοι στο συρματόπλεγμα, που θεωρούν ότι τους επιτρέπει να παρατηρούν και έτσι να μπορούν, να προσβάλουν και να βάλλουν κατά των διάφανων προσπαθειών. Παραμένουν σε αμυντική- εμβρυακή θέση σε όλο τους τον βίο και εξωτερικεύουν την όποια παθογένειά τους χρησιμοποιώντας το ''δικαίωμα '' της ανωνυμίας. Είναι οι γνωστοί σε όλους μας ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της προσδοκώμενης ζημιάς, ο καταδότης, είτε δείχνει το μυστικό πέρασμα στον εχθρό (Εφιάλτης) ,είτε δείχνει κάτω από την κάλυψη της κουκούλας που του φοράνε, στους εκτελεστές, τον συνδεόμενο με την αντίσταση πατριώτη, είτε επιδιώκει κάτι πολύ μικρότερο, η κακόβουλη ενέργεια είναι ίδια. Είναι ενέργεια που πλήττει την υπόσταση μιας κοινωνίας θυμίζοντάς της ότι και τα παράσιτα θα είναι πάντα παρόντα.

Μια τέτοια απαίσια πράξη κατά της Α.Ε.Καλαβρύτων, έλαβε χώρα αμέσως μετά τον αγώνα της με την ομάδα του Διακοπτού. Επειδή η εκτός έδρας, πραγματική μάχη, τελείωσε με νίκη των Καλαβρύτων, ''φούσκωσε'' ΞΑΝΑ η κακία και η ζήλια ενός ''βαπτισμένου'' για λίγο στο χρώμα της ιστορικής ομάδας. Με τον φθόνο να ξεχειλίζει, πείθει τους αρμοδίους ,ότι η ομάδα των Καλαβρύτων είχε ένα τυπικό πρόβλημα συμμετοχής ποδοσφαιριστή της και ότι αυτό είναι λόγος ένστασης με στόχο την τιμωρία της ομάδας των Καλαβρύτων. Η ένσταση πραγματοποιήθηκε  και για να μην μακρηγορώ , απορρίφθηκε.

Η διαδικασία φυσικά μέχρι την απόρριψη της ένστασης, άρα και η αποφυγή της τιμωρίας, δεν ήταν κάτι τόσο απλό. Η διοίκηση της Α.Ε.Καλαβρύτων αναζητώντας λύση στο πρόβλημα ,απευθύνθηκε σε ένα δικηγόρο για να χειριστεί το θέμα. Ο δικηγόρος αυτός ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ Δημήτρης Καράμπελας, Καλαβρυτινός ,γνωστός και φίλος και πάνω απ΄όλα πρώην ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Καλαβρύτων που έχει ιδρώσει για χρόνια την φανέλα της ομάδας του. Ανέλαβε χωρίς δεύτερη κουβέντα την υπόθεση και ξεκαθάρισε από την αρχή ότι ΔΕΝ μπορεί να δεχθεί χρήματα αφού θα παρέχει υπηρεσίες για την αγαπημένη του ομάδα. Πράγματι ο κ. Καράμπελας έκανε την δουλειά του με απόλυτη επιτυχία, η ένσταση απορρίφθηκε, το υγιές νίκησε.

Έτσι είναι η ζωή ... το συρματόπλεγμα αναδεικνύει το κοντράστ και διαχωρίσει την αγάπη από τον φθόνο !!

(Στην κεντρική φωτογραφία ο Δημήτρης Καράμπελας)

 

Παπαδόπουλος Θεόδωρος