Κάτι ήξερε και ο δήμαρχος

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: ''Ο έξυπνος παραδέχεται… Ο πονηρός δικαιολογείται… Ο ηλίθιος επιμένει… ''
Εμείς δεν έχουμε την πρόθεση, ούτε να δικαιολογηθούμε, ούτε να επιμείνουμε, ειδικά όταν η πορεία προβάλει κάτι διαφορετικό από την αρχική εκτίμηση.
Στις 9 Μαρτίου του 2017 είχαμε αναρτήσει άρθρο με τίτλο ‘’ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.Καρατομήθηκε Αντιδήμαρχος και ας είχε  καθολική αποδοχή’’
Το άρθρο σχολίαζε την αντικατάσταση του μέχρι τότε αντιδημάρχου Δ.Ε Αροανίας Παναγιώτη Λιακόπουλου με την κ. Χαρά Γεωργακοπούλου, η οποία μέχρι σήμερα βρίσκεται στην θέση αυτή.
Η εκτίμηση ότι δεν έπρεπε ο δήμαρχος Γ. Λαζουράς να προβεί σε αυτή την αντικατάσταση στηριζόταν, κυρίως, σε επιστολή που είχαν, τότε, αποστείλει στον δήμαρχο  οι πρόεδροι των 12 κοινοτήτων,εξ΄ου και η φράση καθολική αποδοχή, σύμφωνα με την οποία ζητούσαν να εξεταστεί η δυνατότητα παραμονής του  Λιακόπουλου για τη υπόλοιπη θητεία, καθώς το ζητούμενο για αυτούς ήταν, ΤΙ  ΆΛΛΟ; η συνεργασία προς όφελος των κοινοτήτων τους και ανησυχούσαν ότι μια αλλαγή μπορεί να δημιουργούσε κενά.
Απ΄ ότι αποδείχθηκε στην συνέχεια όμως και μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την κα Γεωργακοπούλου και η συνεργασία προχώρησε κανονικά, και ενέργειες καθημερινότητας έγιναν. Επίσης έργα βρίσκονται σε εξέλιξη ή ανακοινώνονται  στην περιοχή της Αροανίας... βέβαια λίγο καθυστερημένα καθ'ότι  πριν τις εκλογές
Συνεπώς το ζητούμενο  συνεργασίας της Δ.Ε  με τον δήμο, όχι μόνο δεν διαταράχθηκε από αυτή την αλλαγή, αλλά μπορεί και να διευκολύνθηκε.
Φυσικά και τότε δεν είχαμε παραλείψει να τονίσουμε κάποιες εμφανείς και όχι μόνο, διαφορές, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, αλλά και διαφορές που θα προέκυπταν σε επίπεδο σχεδιασμού από την δημοτική αρχή προκειμένου να υπάρχει έμπρακτη απάντηση για αυτή την επιλογή. 
Είχαμε γράψει σχετικά :

''Όπως και να έχει,πρόκειται για μια νέα, μορφωμένη, καταδεκτική και έξυπνη γυναίκα, που ΠΡΕΠΕΙ να έχει την συμπαράσταση όλων για το καλό της περιοχής. Ποιος ξέρει, ίσως ο κ. Λαζουράς να προσθέσει επιπλέον πόρους στην συγκεκριμμένη Δ.Ε ώστε να εξισορροπήσει, σε βάθος χρόνου, τις απώλειες .....Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε με την ψυχή μας κάθε επιτυχία στην νέα Αντιδήμαρχο και να την βεβαιώσουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό της, αν είναι στο πλευρό των πολιτών.''  

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ....κάτι ήξερε και ο δήμαρχος και έτσι παίρνουμε πίσω το... ΄’καρατόμησε’’,αφού τελικά δεν απάλαξε απο τα καθηκοντά του κάτι το τόσο σπουδαίο και μοναδικό.

Γιατί εκτός των άλλων η μονιμότητα σε μια καρέκλα τελικά μόνο προβλήματα προσθέτει στον πολίτη.

 
Παπαδόπουλος Θεόδωρος theo