ΚΑΣΤΡΙΑ: Ιερό Προσκύνημα στον Ναό της Αναλήψεως   Καστριών

Την Πέμπτη 17  Μαΐου 2018 εορτή της Αναλήψεως,εορτάζει το  επιβλητικό  λιθόκτιστο Εκκλησάκι της Ανάληψης  στα Καστριά τοοποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο. Βρίσκεται  σε απόσταση 2χιλιομέτρων  βόρια του χωριού  καστριά καιείναι κτισμένο στην  χαράδρα  βαθιάλαγκάδα του Χελμού.

Από παλαιότερα αλλά και σήμερα συνεχίζει να προσελκύει πλήθος πιστών από τα Καστριά, τα γύρωχωριά ,τον δήμο Καλαβρύτων   και γενικότερα από τον νομό Αχαΐας καθώς καιτους όμορους νομούς Αρκαδίας , Κορινθίας και Ηλείας .
Την  Τετάρτη 16/05/2018 παραμονή της εορτής και ώρα  19:00 θα τελεστεί Πανηγυρικός εσπερινός , παρακλήσεις και την Πέμπτη ώρα 07:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  μετά αρτοκλασίας.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο , ο σύλλογος Καστριωτών και ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητος Καστριών   καλούν τους Ιερείςτων γύρω ενοριών να   συλλειτουργήσουν και όσους  πιστούς με ευλάβεια προσέλθουν να συμμετέχουν στο ΙερόΠροσκύνημα-Εκκλησιασμό.
Επίσης προσκαλούνται  να παρευρεθούν ο  κ Δήμαρχος , εκπρόσωποι  της δημοτικής αρχήςΚαλαβρύτων και της   Δημοτικής Επιχείρησης  Σπήλαιο των Λιμνών Καστριών