ΚΑΛΑΒΡΥΤΟΧΩΡΙΑ: Εδώ δεν υπάρχει δρόμος για το σχολείο και αυτοί τάζουν γήπεδο! Ήμαρτον!

Ενώ ο αποκλεισμός, από το σχολείο, των μαθητών που κατοικούν στο Μπόσι, παρά τα όσα τραγικά συνέβησαν πέρυσι συνεχίζεται κανονικά, παρά την τάχα ειδική φροντίδα Περιφερειαρχών ,δημάρχων και μέσων ενημέρωσης.
Για το θέμα αυτό γράφει σχετικά ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού συλλόγου Πετσάκων συνδέοντάς το με την εξαγγελία του κ. Κατσιφάρα ..άκουσον άκουσον για κατασκευή γηπέδου στους Πετσάκους και μάλιστα που; στην διασταύρωση για Μπόσι αν καταλάβαμε καλά.
Γράφει λοιπόν

Aυτό είναι το δημοτικό γήπεδο Πετσάκων σύμφωνα με τον Κο. Κατσιφάρα...όπου θα δοθούν σχεδόν 34,000 ευρώ.... Ο ιδιώτης οδηγός που μετέφερε τα παιδιά από το Μπόσι στα Καλάβρυτα την περυσινή χρονιά δεν έχει πληρωθεί ακόμα και δεν θα πληρωθεί μάλλον, σύμφωνα με την περιφέρεια. Πριν λίγες ημέρες το ασθενοφόρο έκανε σχεδόν 4 ώρες να φτάσει από τα Καλάβρυτα στο Μποσι, απόσταση 32 χιλιομέτρων...Αλλά το γήπεδο ποδοσφαίρου το έχουμε ανάγκη για να παίζουν οι 30 κάτοικοι το χειμώνα ηλικίας άνω των 45 ετών. 2 παιδιά υπάρχουν στους Πετσακους και αυτά είναι κορίτσια....γιατί κάπου αναφέρει για αθλητικούς συλλόγους. Οι Πετσακοι δεν είχαν ποτέ ομάδα, σε οποιοδήποτε άθλημα....και πολύ πιθανόν δεν θα δημιουργηθεί!!!!
Ιωάννης Λυρίτης Πρόεδρος Εξωραϊστικού συλλόγου Πετσάκων

.ΠΕΤΣ1

Επίσης πολλοί κάτοικοι απομακρυσμένων από την έδρα του δήμου χωριών και οικισμών ζουν σε περιβάλλον πολλών δεκαετιών πίσω, χωρίς δρόμους για τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις με την κατάσταση πολλές φορές να γίνεται επικίνδυνη όπως την περίπτωση που περιγράφεται στο petsakoi.blogspot.com που είναι το blog του χωριού

 

Σα βγεις στον πηγαιμό για το Μπόσι, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Κάπως έτσι ξεκίνησε χθες το βράδυ το ασθενοφόρο από τα Καλάβρυτα, όταν δέχτηκε κλήση γύρω στις 9 το βράδυ, από κατοίκους του οικισμού Μπόσι, για αδιαθεσία ενός ηλικιωμένου κατοίκου, ενός συμπολίτη μας. 
Άραγε τι κουίζ να βάλουμε σήμερα? 
1) Πόση ώρα έκανε?
2) Από πόσους δρόμους πέρασε, τελικά χάθηκε?
3) Αν έπιανε το κινητό του ιατρού και του οδηγού?
4) Αν είδαν στην διαδρομή ταμπέλα που να τους οδηγεί στο Μπόσι, νύχτα με τόσες διασταυρώσεις χωματόδρομων?
Και το καλύτερο το άφησα για το τέλος? 
5) Με ποιο τρόπο τελικά πλησίασε τον οικισμό σχεδόν ..... ώρες αργότερα?
Κανονικά πρέπει να βάλουμε γεύμα στο HILTON και διαμονή σε σουίτα για 2 βράδια!!!!!
Μια διαδρομή περίπου 30 χιλιομέτρων, έγινε οδύσσεια για το πλήρωμα του ασθενοφόρου, μέχρι που πανικοβλήθηκαν οι άνθρωποι μέσα στο σκοτάδι, να ψάχνουν το δρόμο, για να σώσουν τον άνθρωπο. 
Από τον ίδιο δρόμο θα περάσει αν συμβεί ένα ατύχημα σε ένα παιδί.
Από τον ίδιο δρόμο πρέπει να πάνε σχολείο τα παιδιά του οικισμού, από 4 ετών έως 13. με τον ιδιώτη οδηγό πέρυσι να φοβάται μην συμβεί ατύχημα σε εκείνον άλλα και στις μικρές ψυχές που μεταφέρει.
Πόσο κοστολογεί την ζωή ο "άρχοντας" του τόπου?
Ξέχασα, δεν τον ενδιαφέρει, ας μην τα κάνατε τα παιδιά, πολύ ωραία απάντηση εκπροσώπου του δήμου Καλαβρύτων.  Συγχαρητήρια "φουκαρά Λαμπιρίκο".
Σκεφτείτε λίγο τα παραπάνω και θα επανέρθουμε με τις απαντήσεις!!!