Καλαβρυτινοί γρηγορείτε πριν να είναι αργά... (άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

Δανείζομαι την έκφραση "Καλαβρυτινοί γρηγορείτε" από το πρόσφατο, εύστοχο άρθρο του συμπατριώτη μας κ. Ευθύμιου Βαζαίου με τίτλο "O Aστερίξ Και Η Χιονοστιβάδα", που δημοσιεύτηκε στο pelop.gr και αναδημοσιεύτηκε από το KalavrytaNet, (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ). Προσθέτω την έκφραση "πριν να είναι αργά", θέλοντας και εγώ να επισημάνω, τις καταστροφικές συνέπειες για το χιονοδρομικό, τον τουρισμό, τους επαγγελματίες της πόλης μας αλλά και ολόκληρου του δήμου Καλαβρύτων, που μπορεί να έχει η αδιαφορία, όπως τείνει να εξελίσσεται, (μακάρι να κάνω λάθος), των αρμοδίων για την έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών της ΣΤΥΓΑΣ από την πρόσφατη χιονοστιβάδα.

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Όποιος διαβάσει το άρθρο, κάτι το οποίο συστήνω να κάνουμε όλοι, μπορεί να διαπιστώσει τεκμηριωμένα, ότι οι "ζημιές" για το δήμο Καλαβρύτων μπορεί να είναι ανεπανόρθωτες και μη αναστρέψιμες. Τις εύλογες ανησυχίες, έρχεται να ενισχύσει και η ανοικτή επιστολή  που απέστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑΣΑ", Σπύρος Θεοχάρης προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους, με την οποία τους καλεί να συγκαλέσουν άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  με μοναδικό θέμα:  «Εκτίμηση της κατάστασης και ανάληψη δεσμεύσεων για την αποκατάσταση της γραμμής της ΣΤΥΓΑΣ και την επαναφορά του Χιονοδρομικού σε πλήρη  λειτουργική κατάσταση πριν την έναρξη της σεζόν 2019-20120». (διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ).

Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι η παντελής έλλειψη αντίδρασης, τουλάχιστον έως τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο, των επαγγελματιών ,(ξενοδόχων, εστιατόρων και άλλων καταστηματαρχών που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη λειτουργία του χιονοδρομικού), όχι μόνο της πόλης μας αλλά και ολόκληρου του δήμου Καλαβρύτων. Έχουμε όλοι υποχρέωση, κάτοικοι και επαγγελματίες, Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δ.Σ. και Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, να μην επιτρέψουμε η πρόσφατη χιονοστιβάδα να αποτελέσει "ταφόπλακα" για τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό.

Άσχετα αν αιρετοί και διορισμένοι είναι την επόμενη των δημοτικών εκλογών στις θέσεις που σήμερα κατέχουν, έχουν υποχρέωση, ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ να κάνουν, όπως πολύ σωστά καταλήγει η επιστολή του κ. Θεοχάρη, όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την "Εκτίμηση της κατάστασης και ανάληψη δεσμεύσεων για την αποκατάσταση της γραμμής της ΣΤΥΓΑΣ και την επαναφορά του Χιονοδρομικού σε πλήρη  λειτουργική κατάσταση πριν την έναρξη της σεζόν 2019-2020".

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του πριν να είναι αργά.

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

17-04-2019 | 11:37
11-04-2019 | 11:52
06-04-2019 | 09:42
30-03-2019 | 21:45
15-03-2019 | 23:59
08-03-2019 | 08:08
16-02-2019 | 17:29
14-02-2019 | 10:59