Καλάβρυτα. Ας μην ακολουθούμε με ελαφρότητα τους ‘’κουκουλοφόρους’’.

Δανειζόμενοι, ΜΟΝΟ, την επιτυχημένη φράση από προεκλογική ομιλία του νυν δημάρχου Καλαβρύτων το 2014, η οποία αποτυπώθηκε τις παραμονές της προηγούμενης εκλογικής μάχης και μιλούσε για... ‘’ακριβοπληρωμένους κοντυλοφόρους κρυμμένους στο διαδίκτυο’’ προσεγγίζουμε ένα θέμα, σημείο των καιρών, που δεν ταιριάζει στην λεγόμενη Καλαβρυτινή λεβεντιά. Στους αδούλωτους Καλαβρυτινούς. 
Πρόσφατα και μετά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα άγνωστος- οι  και κρυμμένος- οι πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει σε λιγόψυχους το διαδίκτυο, δημιούργησε ένα προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με σκοπούς αδιαφανείς και σκοτεινούς, αφού αποφεύγει την επώνυμη παρουσία του.
    Εκμεταλλευόμενος-οι την χαλαρότητα με την οποία οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πατούν το κουμπί που ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα φιλίας του οποιουδήποτε, προσπαθούν να συγκεντρώσουν έναν αριθμό ανυποψίαστων ‘’φίλων’’  ώστε να συνεχίσουν να προβάλλουν τα άγνωστα σχέδιά τους.

   Οι δημόσια εκφραζόμενες θέσεις και απόψεις μπορεί να είναι σκληρές, δίκαιες  ή άδικες, μπορεί να είναι υπερβολικές και να ξεφεύγουν από το μέτρο, μπορεί να είναι ιδιοτελής, αλλά πάνω από όλα πρέπει να είναι επώνυμες για να κρίνονται αμφίδρομα  από τον αναγνώστη.
   Το προφίλ αυτό χρησιμοποιεί κεντρική φωτογραφία, συγκεκριμένης πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία εκμεταλλευόμενη την δεδομένη απέχθεια στο πρόσωπο του Παπανδρέου εικονίσει και την υποχρεωτική παρουσία σε αυτήν προσώπου, που απλώς έκανε την δουλειά του. Για την χρήση δε, εδώ και μέρες της φωτογραφίας, φαίνεται να μην  έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τον κάτοχο της, τουλάχιστον περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Με τον τρόπο αυτό ο άγνωστος-οι έχουν την δυνατότητα να βάλλουν  στοχευμένα και εκ του ασφαλούς, χάριν της δυνατότητας που προσφέρει το διαδίκτυο στον καθένα να δημιουργήσει μια προσωπική σελίδα στο ιντερνετ, φορώντας τώρα την σύγχρονη ηλεκτρονική κουκούλα. Μια κουκούλα που τηρουμένων των αναλογιών είναι παρόμοια με εκείνη που φορούσαν οι καταδότες την μαύρη περίοδο για την πατρίδα μας και τον τόπο μας.
Η προεκλογική μάχη σε ευνομούμενες πολιτείες που διέπονται από πολίτευμα δημοκρατικό πρέπει να εξελίσσεται με διαφάνεια, επώνυμα, στο φως της κοινωνίας και όχι στα σκοτάδια των άρρωστων και  μουχλιασμένων διαδρομών. Εξάλλου είναι πολύ εύκολο οι ‘’κουκουλοφόροι’’ να αποκαλυφθούν από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ
Θα εμφανίζαμε με φωτογραφίες και στοιχεία την κακόβουλη προσπάθεια του μάλλον ντόπιου ‘’Αρτέμη Μάτσα’’, αλλά όχι να κάνουμε και διαφήμιση σε μισάθρωπες και πιθανόν ύπουλες ενέργειες.
Ας μην ακολουθούμε αγνώστους απερίσκεπτα, έτσι ώστε μέσω της μη συμμετοχής μας, να υποχρεώνουμε όποιον επιθυμεί να έχει δημόσια παρουσία να είναι πρώτα απ όλα γνωστός και τότε ας πει και ας γράψει ότι επιθυμεί.

Τότε θα είμαστε μαζί τους.
Μέχρι τότε όμως ας μην ‘’κονταίνουμε’’ μαζί τους!!!