Η πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Τι ποσοστά συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι

Ανοικτό προδιαγράφεται το παιχνίδι, με αβέβαιο αποτέλεσμα, στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Opinion Poll και δημοσιεύεται στα Παραπολιτικά. 

Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, παρόλο που διοικεί μια Περιφέρεια που ήταν από τις πλέον ευνοϊκές για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ., καταγράφει έντονα αρνητικό πρόσημο στην αξιολόγηση του έργου του από τους ψηφοφόρους, γεγονός που έχει «ανοίξει την όρεξη» τόσο στον υποστηριζόμενο από τη Ν.∆., Νεκτάριο Φαρμάκη, όσο και στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργό, Κ. Σπηλιόπουλο, για να διεκδικήσουν µε αξιώσεις την Περιφέρεια.

δυτικη ελλαδα

Στο 32,1% ανέρχονται οι θετικές γνώμες για το έργο του κ. Κατσιφάρα, έναντι 60,4% των αρνητικών, ενώ αρνητικό είναι το πρόσημο και σε όλους τους επιμέρους τομείς, με πιο πολλές αρνητικές κρίσεις για την Υγεία και τα έργα υποδομής.

Οι θετικές γνώμες για το πρόσωπο του κ. Κατσιφάρα υπολείπονται ελαφρώς των θετικών (47,8% - 48,5%), ενώ ιδιαίτερα θετικό πρόσημο, παρά την περιορισμένη ακόμα αναγνωρισιμότητα του ονόματός του, καταγράφει ο κ. Φαρμάκης (40,6% θετικές γνώμες έναντι 16,4% αρνητικών).

Θετικό ισοζύγιο γνωμών καταγράφει ο κ. Φαρμάκης τόσο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. όσο και σε εκείνους που το 2015 είχαν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι κ. Σπηλιόπουλος και Καραθανασόπουλος καταγράφουν οριακά θετικό ισοζύγιο γνωμών. Μόλις 1 στους 3 ψηφοφόρους δηλώνει ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο κ. Κατσιφάρας (30,6%), ενώ περισσότεροι από τους μισούς (56,3%) πιστεύουν ότι πρέπει να εκλεγεί κάποιος άλλος. Ετσι, στον πρώτο γύρο ο κ. Κατσιφάρας ξεκινά από ένα ποσοστό 28,5%, έναντι 23,6% του κ. Φαρμάκη και 11% του κ. Σπηλιόπουλου (με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό/Ακυρο/Αποχή).

Στο ερώτημα για τον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «Ποιον θα ψηφίζατε ανάμεσα σε Κατσιφάρα και Φαρμάκη», το 36,7% επιλέγει τον κ. Κατσιφάρα έναντι του κ. Φαρμάκη που συγκεντρώνει 31,5%.