Γράφει η Γ. Κουτσιουρή για το Δαφνιώτικο Καρναβάλι (ΦΩΤΟ)

Με πλήθος κόσμου γιόρτασε η Δάφνη και φέτος το καρναβάλι.  

Ο εορτασμός ξεκίνησε από την πρώτη Κυριακή της αποκριάς με το πάρτι για τα πιτσιρίκια σε κεντρικό κατάστημα και συνεχίστηκε με διοργανώσεις μουσικών βραδιών και πάρτι μασκέ από τα καταστήματα "Αμπελοσοφίες" και "Υποδηματοποιείο" . Την παραμονή της αποκριάς την σκυτάλη πήρε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Δάφνης στο κέντρο"Μωριάς", ενώ την Κυριακή πρωί πρωί όλα ήταν έτοιμα για την παρέλαση στον κεντρικό δρόμο.

Ο δήμος Καλαβρύτων, ο σύλλογος Δαφναίων  Αθήνας και ο ΝΑΟΔ έβαλαν τα δυνατά τους ώστε οι εκατοντάδες καρναβαλιστές ντόπιοι και επισκέπτες να γιορτάσουν και να απογειώσουν το κέφι με σύμμαχο τον καυτό ήλιο.

 Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τους αστυνόμους και τα σήματα από τα παιδιά δημοτικού, ο εφοριακός που  έδωσε εντολή να συλληφθούν οι γιαγιάδες γιατί πουλούσαν κηπευτικά πάνω στο γάιδαρό τους χωρίς να κόβουν αποδείξεις, τα "Κίτρινα Γιλέκα" που κόντρα στη βία της εξουσίας λιντσάρισαν τον εφοριακό, οι κουδουνάδες που για πρώτη φορά μας επισκέφθηκαν από το Πάος, οι μάγκες και οι γκέι που αποφάσισαν να παρελάσουν αγκαλιασμένοι και οι γύφτοι που ήθελαν να κάνουν γάμο στο κέντρο της πλατείας, όλοι μαζί γλέντησαν με άφθονο κρασί, σουβλάκια, τυρί φέτα και ψωμί και έκαψαν τον καρνάβαλο με την ευχή για καλή σαρακοστή.

Το πρώτο βραβείο καλύτερου γκρουπ κέρδισαν οι πιτσιρικάδες του Δημοτικού ενώ το δεύτερο τα Κίτρινα Γιλέκα του Γυμνασίου.                

Οι εκδηλώσεις της αποκριάς θα τελειώσουν το βράδυ με το μασκέ πάρτι του ΝΑΟΔ στο μπαρ "Κατώι" και τη βράβευση της καλύτερης αμφίεσης.                

Και του χρόνου!!!                              

Γεωργία Κουτσιουρή koytsioyri georgia