Γαβρόγλου, άλλος ένας υπουργός στο πάνθεον αυτών που τα έκαναν "μπάχαλο" στην παιδεία

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Αναβρασμός επικρατεί αυτές τις ημέρες στο χώρο της παιδείας με αφορμή το νέο σύστημα διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών.

Ρίχνοντας μια ματιά στα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών όπως αυτά προβλέπονται από το νέο σύστημα, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι από το σύνολο των 240 μονάδων που είναι το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων από τα ακαδημαϊκά προσόντα (120 μονάδες) και της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας (120 μονάδες), ποσοστό 50% (δηλ. 120 μονάδες) αποτελεί η εκπαιδευτική προϋπηρεσία, που όλοι εμείς οι υπηρετούντες χρόνια τώρα τον εκπαιδευτικό κλάδο, γνωρίζουμε πως αυτή αποκτάται.

Εύκολα λοιπόν μπορεί κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι το νέο σύστημα διορισμού Γαβρόγλου, αντί για δικαιότερο ή αναλογικότερο ως αναφορά τους παλιούς - νέους ηλικιακά εκπαιδευτικούς, γίνεται απλά... "ρουσφετολογικότερο"!!!

Όμως στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται να είχαν προβλέψει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και προκειμένου να τις μετριάσουν προχώρησαν στις γνωστές μεθοδεύσεις, εφευρέτης των οποίων ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης το 1997 τότε που καταργήθηκε η επετηρίδα με το γνωστό νόμο Αρσένη. Έριξαν δηλαδή το γνωστό "πυροτέχνημα", περί κατάργησης των εξετάσεων στη Γ' Λυκείου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να "τσιμπήσουν" γονείς και μαθητές, να τους πάρουν με το μέρος τους και να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, το νέο ρουσφετολογικό σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

Δεν είναι τυχαίο που κάθε υπουργός όταν αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει... "βαρύγδουπες και μεγάλες τομές" στην Παιδεία! Είναι μια ευκαιρία να βρίσκεται για αρκετό καιρό στην επικαιρότητα, έχει τις μικρότερες αντιδράσεις, αφού λόγω νεοελληνικής νοοτροπίας, ας μη γελιόμαστε, κανένα γονέα δεν ενδιαφέρει και πολύ η ποιότητα των δασκάλων των παιδιών του και οι όποιες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών καταστέλλονται σχετικά εύκολα λόγω ανύπαρκτων και υποταγμένων σε μικροσυμφέροντα συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Υ.Γ. που επιβεβαιώνει το "μπάχαλο": Υπάρχουν ακόμα και σήμερα (22 Δεκεμβρίου 2018 παραμονές Χριστουγέννων) σχολεία στην Αθήνα, που έχουν έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Μιλάμε για ελλείψεις 10-12 ωρών ανά ειδικότητα εβδομαδιαίως!

Καλά Χριστούγεννα!!!

 

Β. Αποστολόπουλος

Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης

 

Β. Αποστολόπουλος

 

 

Διαβάστε επίσης...