(Φωτό) Στην σκοτεινή πλευρά του Δήμου Καλαβρύτων η Κλειτορία.

Σε κάθε τουριστική περιοχή είναι φυσικό να υπάρχει μια ‘’ναυαρχίδα’’ που να ‘’σέρνει’’ το χορό. Στην περιοχή της ορεινής Αχαΐας τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει η πρωτεύουσα του Δήμου ,τα Καλάβρυτα. Αυτό ως ένα σημείο είναι λογικό για μια σειρά από λόγους που δεν έχει νόημα να αναφερθούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλες σχεδόν οι υποδομές που αναπτύχθηκαν από ιδιώτες τα τελευταία χρόνια, να γίνουν μόνο στα Καλάβρυτα, και αυτό επίσης μοιάζει λογικό. Εκείνο που δεν μοιάζει λογικό είναι η μη ισορροπημένη ανάπτυξη, με δημοτικές ή δημόσιες επενδύσεις, στην Κλειτορία. Μην ξεχνάμε ότι η Κλειτορία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ως ενδιάμεσος σταθμός για τον ταξιδιώτη της Αθήνας, Τρίπολης κ.ά ( Κόρινθος -Τρίπολη) προς το χιονοδρομικό, για τον επισκέπτη των Καστριών κ.λ.π και έτσι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερος πυλώνας, μη υδροκεφαλισμένης ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής.

Η δυνατότητα πολλαπλών, κοντινών επιλογών, για τον επισκέπτη μιας περιοχής για ύπνο, φαγητό κ.λ.π ενισχύει τουριστικά το μέρος και εν τέλει λειτουργεί προς όφελος συνολικά της περιοχής.

Η εικόνα των Καλαβρύτων σε σχέση με την εικόνα της Κλειτορίας, στα Χριστούγεννα που μόλις πέρασαν, αποτυπώνει ακριβώς αυτή την αντίθεση. Η πλατεία και η αγορά της Κλειτορίας συνέχισε και αυτές τις μέρες να κατοικείται μόνο από ντόπιους. Καμιά τουριστική κίνηση δεν καταγράφηκε.

Οι επαγγελματίες της Κλειτορίας που έχουν κάνει κάποιες επενδύσεις περίμεναν μεγαλύτερη στήριξη από τον Δήμο Καλαβρύτων, αλλά διαπιστώνουν ότι εξακολουθούν να ζουν στην σκοτεινή πλευρά των ‘’λαμπερών’’ Καλαβρύτων. Ακόμα τονίζουν ότι το όποιο ‘’φως’’ μεταφέρθηκε προς την πλευρά τους, λόγω κεκτημένης πολιτικής ταχύτητας, σταμάτησε πιο πέρα,.... στην πλατεία της Λυκούριας

Παπαδόπουλος Θεόδωρος