(ΦΩΤΟ) Οι ανθρώπινες στιγμές στην Δάφνη ...πέρα απ' το δελτίο τύπου !

Γράφει η δημοσιογράφος Γεωργία Κουτσιουρή.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο πολυϊατρείο που φιλοξενήθηκε στο κέντρο εφημερίας της Δάφνης. Η Επιστημονική Εταιρεία Καλαβρυτινών γιατρών "Ο Μελάμπους" με μια πλειάδα επιστημόνων που κατάγονται από την περιοχή έδωσαν το παρόν.

Οι κάτοικοι της Δάφνης και των γύρω χωριών είχαν  την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικούς ελέγχους από γυναικολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, παθολόγο, δερματολόγο, οφθαλμίατρο και χειρούργο.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.
 

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου παιδίατροι και παθολόγοι εξέτασαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου , του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου και τους έδωσαν βεβαιώσεις για το μάθημα της γυμναστικής.
 

Ενώ το Σάββατο  από τα ξημερώματα ήταν όλοι εκεί. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, γέροι και παιδιά. Έπαιρναν τα χαρτάκια με τα νούμερά τους στο ιατρείο που ήθελαν να εξεταστούν και περίμεναν υπομονετικά.
 

Οι διάδρομοι του νοσοκομείου της Δάφνης γέμισαν κόσμο. Έναν κόσμο που επισκεύθηκε τους γιατρούς όχι μόνο γιατί είχε θέματα υγείας αλλά γιατί ήθελε να τιμήσει τους επιστήμονες που έκαναν "τόσο κόπο για να'ρθουν στον τόπο μας " όπως είπε και μια γερόντισσα. "Θα πάμε άλλη μέρα για δουλειές, συμπλήρωσε μια άλλη,σήμερα θα καθίσουμε εδώ στους γιατρούς που ήρθανε να μας δούνε". "Ποιος ξέρει πότε θα ξανάρθουν" συμπλήρωσε μια τρίτη.
 

Τους γιατρούς που οι πιο πολλοί ξεκίνησαν από αυτά τα χωριά και δεν ξεχνούν να γυρίζουν στις ρίζες τους και να φροντίζουν τους γέροντες, τους ανήμπορους, τους κοινωνικά αδύναμους και όλους όσους χρειάζονται φροντίδα.
 

Μια ένδειξη ευγνωμοσύνης ήταν και τα γλυκά που έφτιαξαν οι γυναίκες της Δάφνης και τους τα πρόσφεραν μαζί με καφέ, ενώ τα μεσημέρια ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Λάππας φρόντισε ώστε οι γιατροί να ξεκουραστούν και να  γευματίσουν σε εστιατόρια του χωριού.

Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε όλα να λειτουργήσουν τέλεια. Οι υπάλληλοι από την "Βοήθεια στο σπίτι" φρόντισαν ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι φρόντισαν να εξετασθούν όλα τα παιδιά, ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου κ Γιώργος Μουγκοπέτρος μετέφερε ο ίδιος από το νοσοκομείο Καλαβρύτων την μία λυχνία που χρειάζονταν οι οφθαλμίατροι καθώς και άλλα υλικά.
 

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προσέφερε και μετέφερε με δικό του ασθενοφόρο την δεύτερη οφθαλμολογική λυχνία αλλά και το μηχάνημα triplex καρδιάς που σε συνεργασία με τον καρδιολόγο έκανε πλήρη έλεγχο στους επισκέπτες του.
 

Όλα αυτά μαζί και σε συνεργασία με τον φθινοπωρινό ήλιο συνέθεσαν το παζλ ενός ιατρικού διημέρου που μόνο θετικά αποτελέσματα είχε.

Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επικροτούνται και οι γιατροί να επιβραβεύονται και η καλύτερη επιβράβευση είναι η συμμετοχή του κόσμου, και στη Δάφνη όπως είπε και ο πρόεδρος χειρουργός κ. Γιώργος Ζωγράφος " η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπληκτική και μη αναμενόμενη."

Ας ευχηθούμε τέτοιες προσπάθειες να βρίσκουν πρόσφορα εδάφη και να επαναλαμβάνονται όσο πιο συχνά γίνεται. Κι ας φροντίσουμε σύλλογοι, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι τοπικοί παράγοντες να συνδαυλίζουν τέτοιες ιδέες και να επικροτούν τέτοιους επιστήμονες.

Η Δάφνη άνοιξε το δρόμο ας ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά της.

 

Ευχαριστούμε!!

Γεωργία Κουτσιουρή Δημοσιογράφος