Επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Λυκούριας, προς το Δασαρχείο για τον καθαρισμό των ποταμιών

Επιστολή προς τον Δασάρχη Καλαβρύτων απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λυκούριας κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης, με την οποία ζητά τη συνδρομή της υπηρεσίας για τον καθαρισμό των ποταμών (Κατσάνα, Βίγγου, Λάδωνα) από τις πεσμένες λεύκες και πλατάνια.

 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

 

Προς: Δασάρχη Καλαβρύτων

Κοινοποίηση: κ. Καρρά Βασίλειο, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων

 

Αξιότιμε κ. Δασάρχα,

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την έγκριση και την πολύτιμη συνδρομή της υπηρεσίας σας προκειμένου η Κοινότητα Λυκούριας να προχωρήσει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα σε καθαρισμό των ποταμών (Κατσάνα, Βίγγου, Λάδωνα) από τις πεσμένες λεύκες και πλατάνια. Τα ανωτέρω πεσμένα δένδρα εμποδίζουν την ροή των υδάτων και με την πρώτη κακοκαιρία πλημμυρίζουν τα χωράφια, καταστρέφοντας και τις ελάχιστες εναπομένουσες καλλιέργειες.

Όπως γνωρίζετε, η κοινότητα Λυκούριας είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι στα ζητήματα που άπτονται του φυσικού περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως η υπηρεσία σας διαθέσει δασικό υπάλληλο προκειμένου να επισημάνει τα πεσμένα δένδρα που μπορούν να αφαιρεθούν από την κοίτη των ποταμών, καθώς και να αναλάβει την επίβλεψη και εποπτεία της διαδικασίας αυτής.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και το ενδιαφέρον σας.

 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λυκούριας,

Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης