Επικίνδυνη η μεταφορά μαθητών από Καστριά και Α Γλάστρα. Τον εισαγγελέα ενημερώνουν οι γονείς

ΑΙΤΗΣΗ

Γονέων και κηδεμόνων μαθητών της Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας, της Δ.Ε. Κλειτορίας, του Δήμου Καλαβρύτων μεταφερόμενων στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας.

ΠΡΟΣ:

Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Τμήμα Δια βίου μάθησης, απασχόλησης , εμπορίου & τουρισμού

Υπόψη κ. Κόλλαρη

Πανεπιστημίου 254, Πάτρα

Κοινοποίηση:

  1. Την κ. Εισαγγελέα Καλαβρύτων

Καλάβρυτα Τ.Κ. 25001

  1. Το Νηπιαγωγείο Σχολείο Κλειτορίας, Κλειτορία Τ.Κ. 25007
  2. Το Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας, Κλειτορία Τ.Κ. 25007
  3. Το Γυμνάσιο Κλειτορίας, Κλειτορία Τ.Κ. 25007
  4. Το Λύκειο Κλειτορίας, Κλειτορίας, Κλειτορία Τ.Κ. 25007

Θέμα: «Ανάκληση απόφασης μεταφοράς μαθητών, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με μισθωμένο λεωφορείο από την Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας προς την Τ.Κ. Κλειτορίας όπου βρίσκονται τα Σχολεία»

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία σας, στην οποία μας διαβεβαιώσατε, ότι σχεδιάζετε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των μαθητών, το τρέχων σχολικό έτος, από την Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας προς την Τ.Κ. Κλειτορίας, όπου βρίσκονται τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σας γνωρίζουμε ότι αντιτιθέμαστε στην απόφασή σας αυτή και παρακαλούμε για την ανάκλησή της, για τους παρακάτω λόγους:

Όσον αφορά την Τ.Κ. Καστριών, το μισθωμένο λεωφορείο διέρχεται από την επαρχιακή οδό Κλειτορίας – Καλαβρύτων στο κάτω μέρος του χωριού μας. Οι μαθητές πρέπει να μεταβαίνουν εκεί, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση του λεωφορείου εντός του χωριού, που σημαίνει ότι εκτίθενται σε κίνδυνο να περιμένουν επί της επαρχιακής οδού, με κίνηση οχημάτων και περιορισμένη ορατότητα τους χειμερινούς μήνες λόγω των δύσκολών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή.

Επιπλέον δεν υπάρχει στάση λεωφορείου που να προσφέρει στα παιδιά προστασία, κατά την διάρκεια αναμονής του λεωφορείου, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχή, αέρα, χιόνι και δριμύ ψύχος) που επικρατούν στο ορεινό χωριό μας κατά τη χειμερινή περίοδο.

Όσον αφορά την Άνω Γλάστρα, ο οικισμός απέχει από τον επαρχιακό δρόμο όπου διέρχεται το λεωφορείο περίπου 2,5klm. και το μοναδικό παιδί που διαμένει εκεί, πρέπει να διανύει περπατώντας την παραπάνω απόσταση και να περιμένει σε ερημικό σημείο, όπου δεν υπάρχει στάση λεωφορείου και στέγαστρο για την προστασία του παιδιού από τα καιρικά φαινόμενα. Επίσης, στο σημείο αυτό υπάρχουν στάβλοι και αδέσποτοι σκύλοι, συνεπώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα του μαθητή.

Η κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαβρύτων που κοινοποιείται το παρών έγγραφο, παρακαλείται όπως, σε περίπτωση εφαρμογής της απόφασης μεταφοράς των μαθητών (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) από την Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας με λεωφορείο, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ασφαλούς μεταφοράς τους, να επιληφθεί του θέματος και σε περίπτωση που οι μαθητές εκτεθούν σε κίνδυνο να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που αποφάσισαν την εν λόγω μεταφορά με αυτόν τον επισφαλή τρόπο.

Κλειτορία, 11-10-2016