Έκθεσης μνήμης με θέμα «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου»

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, στα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσης μνήμης, με φωτογραφίες και κείμενα, με θέμα «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου», που θα γίνουν, την Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 και ώρα 10:45 π.μ., μετά το καθιερωμένο, ετήσιο, μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στο Δημοτικό Περίπτερο, έναντι της Κεντρικής Εκκλησίας, στην πλατεία των Καλαβρύτων.
Η Έκθεση αυτή, συνδιοργανώνεται, από την Πολωνική Πρεσβεία Αθηνών και το Δήμο Καλαβρύτων και τα εγκαίνια της, θα γίνουν από την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Πολωνίας στην Αθήνα, κυρία Άννα Μπάρμπαζακ και το Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γεώργιο Λαζουρά.
Η πολύ σημαντική, για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη γνώση των εγκλημάτων του ναζισμού, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αυτή, έκθεση, έχει σχεδιασθεί, με τη συνεργασία της πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα και του Κρατικού Μουσείου Άουσβιτς – Μπιρκενάου και παρουσιάζει τη μοίρα των Εβραίων στο Γερμανικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Άουσβιτς, συμπεριλαμβανομένων και των Εβραίων, που απελάθηκαν από την Ελλάδα, στο μέρος, που αποτέλεσε σύμβολο τρόμου, γενοκτονίας και ολοκαυτώματος. Σκοπός της έκθεσης, είναι να αποτυπώσει την τραγωδία, να αποτείνει φόρο τιμής στα θύματα και κυριότερα να αποφύγει την επανάληψη τέτοιου δράματος στο μέλλον, μέσω της εκπαίδευσης της νέας γενιάς σχετικά με το Ολοκαύτωμα. Τα Καλάβρυτα, μέσα από την τραγική ιστορία του συγκλονιστικού Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 και των φοβερών εγκλημάτων των Γερμανών ναζί στην περιοχή μας, αποτελούν, ιδανικό προορισμό, για την έκθεση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Από Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, έως Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων
Γεώργιος Λαζουράς
    

Σχετικά TAGS