ΕΚΤΑΚΤΟ συντονιστικό. Τι αποφάσιστηκε για την χιονοστιβάδα που έγινε αλλά και αυτή που κρέμεται στο ''αβγό''

Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας  για τις χιονοστιβάδες στον Χελμό.
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου στην οποία συζητήθηκε το θέμα της χθεσινής χιονοστιβάδας αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν ή θα προκύψουν από την κακοκαιρία καθώς και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.
Στην συνεδρίαση εκτός του δημάρχου, του υπεύθυνου αντιδημάρχου  και παραγόντων του δήμου, συμμετείχαν, ο διοικητής της Π.Υ Καλαβρύτων κ. Χάρης Γιαννάκης, ο διοικητής του Α.Τ Καλαβρύτων κ. Βασίλης Σταθούλιας, ο υποδιοικητής του Α.Τ Κλειτορίας κ. Βασίλης Πανουτσακόπουλος, ο διευθυντής του νοσοκομείου Καλαβρύτων κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος και ο εκπρόσωπος του φορέα διαχείρισης Χελμού Βουραικού κ. Νικόλαος Τοπουζίδης.
Αφού υπήρξε σχετική ενημέρωση από τον δήμαρχο για το μέγεθος της χιονοστιβάδας και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, αποφασίστηκε να προταθεί αρμοδίως η κήρυξη της περιοχής του συμβάντος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και η πρόταση πρός την Α.Δ Αχαίας για αποκλεισμό τμημάτων δρόμων, αν, από τον ειδικό σε χιονοστιβάδες Γάλλο  που ήδη έχει κλιθεί και προσέρχεται  αποφασιστεί κατάρριψη μιας πολύ μεγάλης χιονοστιβάδας που κρέμεται στην θέση αβγό και θεωρείται πολύ επικίνδυνη.
Επιμέρους τοποθέτηση για το θέμα των όγκων χιονιού που απειλούν να καταρρεύσουν έγινε από τον κ. Βασιλόπουλο ο οποίος είπε ότι κάθε ενέργεια πρέπει να προϋποθέτει την ασφάλεια των εργαζομένων.
Για το θέμα των δρόμων και τους αποκλεισμούς τους από χιονοπτώσεις ή βράχια ο κ. Σταθούλιας επεσήμανε ότι στην κεντρική αρτηρία της Πούντας Καλαβρύτων πρέπει να υπάρχει μονίμως εκχιονιστικό και αυτό να μην μετακινείται σε άλλο σημείο.
Αποφασίστηκε επιπλέον η δρομολόγηση εκτενέστερης ενημέρωσης προς τους οδηγούς ώστε αυτοί να συμπεριφέρονται, οδηγητικά, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να αποφεύγονται εγκλωβισμοί των ίδιων και άλλων αυτοκινήτων κυρίως από έλλειψη αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ο κ. Δήμαρχος κλείνοντας τόνισε και την ανάγκη για υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών από τα ΜΜΕ, που κάποιες φορές μεγεθύνουν ανύπαρκτα συμβάντα όπως αυτό της περιβόητης καραμπόλας.