Εδώ να σε δούμε κ. Ριζούλη και κ. Αναγνωστοπούλου. Τώρα είναι η ώρα ...

Η δύναμη της ψήφου σου Κ. Ριζούλη, όπως και των άλλων βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, έχει αυτή τουλάχιστον  τη χρονική στιγμή δύναμη τεράστια οπότε δικαιολογίες δεν χωρούν.

Συνεπώς όπου διαφωνείς διεκδίκησε διορθώσεις και μην μένεις απλά στην καταγραφή της θέσης σου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής.

Για το προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά τον διορισμό μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ο λόγος.

Μεταβατικό στάδιο κάποιων χρόνων χωρίς αιφνιδιασμούς,χωρίς αρνήσεις των όσων είχατε επί 5 ολόκληρα χρόνια υιοθετήσει ως κυβέρνηση, χωρίς στόχους για δημιουργία ελπίδων σε χιλιάδες νεαρούς στους οποίους κλείνετε το μάτι για διορισμό, χωρίς κρυφές - θεάνοικτες πόρτες για πληρωμένα μεταπτυχιακά, χωρίς φωτογραφικές διατάξεις για πρόσληψη όσων υπηρέτησαν σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά σαλόνια, χωρίς αποκλεισμούς στους ακρίτες που τάξατε διπλασιασμό των μορίων τους και τώρα τους τα ‘’κλέβετε’’ , χωρίς βιασύνες να δείξετε πριν τις εκλογές ότι διορθώσατε την εκπαίδευση με ένα νομοσχέδιο.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί διακομματική συμφωνία και αρκετό μεταβατικό χρόνο, διαφορετικά οδηγεί σε αδικίες, σε πασαλείμματα και στην ανθρωποφαγία.
Αν απλά ανησυχεί για κάποιες διατάξεις ο κυβερνητικός βουλευτής και δεν κάνει τίποτα για αυτό, τότε ο κάθε ενδιαφερόμενος απλά βρίσκεται σε επικίνδυνη απόγνωση.
Αν θέλετε μεταπτυχιακά με σκοπό την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού δώστε του χρόνο να τα αποκτήσει  και μην του αφαιρείτε το δικαίωμα να ελπίζει, έστω για ολιγόμηνες συμβάσεις, παραχωρώντας την θέση του σε κάποιον που έχει κάνει μεταπτυχιακό στο τάδε φυτό του Αμαζονίου, μη συναφές δηλαδή με την ειδικότητά του.
Αν θέλετε να στηρίξετε την προϋπηρεσία όλων αυτών που απαρνήθηκαν ζωή, φίλους και οικογένεια για να υπηρετήσουν το απομακρυσμένο δημόσιο σχολείο τότε γιατί δεν προσμετράτε τα λίγα επιπλέον μόρια ΠΟΥ ΚΑΤΆΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΤΡΏΣΟΥΝ ΜΕ ΘΥΣΊΕς και που τους έδινε  νόμος που και εσείς χρησιμοποιήσατε ως κίνητρο για την κάλυψη των ονομαζόμενων δυσπρόσιτων σχολείων;

Ναι, ποτέ δεν μετρούσαν αυτά για τον μόνιμο διορισμό αλλά μόνο για την αναπλήρωση. Τώρα όμως που ο πίνακας θα είναι ένας και μοναδικός; 
Αν θέλετε να μιλάτε για δικαιοσύνη και ισορροπία θα πρέπει να περιορίσετε  στο 1/2 ή 1/3 τα μαμούθ μόρια των ευγενών  εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία των πρώην νεόπολουτων της Εκάλης και της Γλυφάδας, ώστε να επέλθει ισορροπία με τους δημόσιους αναπληρωτές που έπαιρναν όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά μέσο όρο 6 μόρια το χρόνο, όταν οι προβεβλημένοι σας ιδιωτικοί έπαιρναν 12.
Αν θέλετε να μετρήσουν τα ακαδημαϊκά προσόντα θα πρέπει να δεχθείτε ότι το βασικό πτυχίο είναι και αυτό προσόν απαραίτητο για την εργασία του εκπαιδευτικού. Έτσι όταν απαιτούνται 4 και πλέον χρόνια   για την απόκτησή του και ο τελικός βαθμό του είναι μέσος π.χ 7 θα λάβει 8 μόρια, όταν το μονοετές μεταπτυχιακό , σε πολλές περιπτώσεις αμφιβόλου ποιότητας,  θα λάβει 20.
Αν θέλετε να παραταχθούν όλοι με τα επιστημονικά τους όπλα για να επιλεγούν οι καλύτεροι δώστε δωρεάν μεταπτυχιακά σε όλους και που θα μπορούν να τα κάνουν όλοι, όπου και αν ζουν.
Αν θέλετε να στηρίξετε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δώστε από το πρώτο παιδί κλιμακωτά μόρια. Με την παρούσα πρόταση πάντως ένας γονέας για να προσπεράσει , σε μόρια, ένα οποιοδήποτε άσχετο μεταπτυχιακό πρέπει να μην έχει 6 αλλά 7 παιδιά.
Αν θέλετε να λέμε αλήθειες αφήστε την δικαιολογία περί νομιμότητας. Όλοι οι Έλληνες έμαθαν καλά τα τελευταία χρόνια ότι η δικαιοσύνη ΄κλωτσάει’’ συνήθως όπου δεν τα έχει βρει με την κυβέρνηση και άλλες φορές το αποτέλεσμα μοιάζει δίκαιο κι άλλες άδικο.
Το κείμενο αυτό γράφτηκε με αφορμή τοποθέτηση του Βουλευτή κ. Ριζούλη στην Ε.Μ.Υ της βουλής για το θέμα του διορισμού εκπαιδευτικών  την οποία μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί

Παπαδόπουλος Θεόδωρος theodoros 1