Η φλέβα χρυσού της πόλης των Καλαβρύτων δεν πρέπει να χάσει τον παλμό της!!

Πριν τρία ολόκληρα χρόνια ,στις 17 Ιουνίου 2015, με σχετική ανάρτησή μας για τον οδοντωτό ( Μουτζούρης : Μασίφ χρυσός.... και στο βάθος ιδιώτης)
είχαμε αναφερθεί στην μοναδικότητα της γραμμής που εκτελεί το τρενάκι μας και στα εκμεταλλεύσιμα πλεονεκτήματά του. Τότε, η απόσταση μέχρι τις δημοτικές εκλογές ήταν πολύ μεγάλη και κανένας δεν ενδιαφερόταν για την τύχη αυτού του υπέροχου, αλλά κυρίως μοναδικού τουριστικού προϊόντος που έχουμε την τύχη να υπάρχει στην αυλή μας. Στα χρόνια και στις μέρες που κύλισαν, τουλάχιστον από τότε ως σήμερα, ‘’απολαύσαμε’’ ανυποψίαστες εκδηλώσεις ‘’εν συρμό’’ και πέραν αυτού ουδέν. Ο Μουντζούρης δυστυχώς, όπως πολλοί είχαν προβλέψει, ξαναμπήκε στην φωλιά του και δεν αξιοποιήθηκε τουριστικά, παρά ελάχιστα και πέρα από τις προσδοκίες.  Σήμερα, που μάλλον όλα έχουν κριθεί, όψιμοι εραστές του χρυσαφιού αυτού, που πιθανόν να φλερτάρουν και με επερχόμενες δημοτικές υποψηφιότητες, ενεργοποιούνται για την ....διάσωση του οδοντωτού. 
Μακάρι να υπάρξουν προτάσεις και ακόμα περισσότερο ενέργειες και ας είναι εκτός χρόνου ,καλοδεχούμενες, αλλά η κατάσταση μεταξύ του ύπνου φορέων, μέσων, θεσμών  και συμφεροντολογικής εκμετάλλευσης καταστάσεων από τους ίδιους, είναι προφανής στον καθένα.

Αυτή η φλέβα που κτυπάει για δεκάδες χρόνια στο φαράγγι του Βουραικου, όχι μόνο δεν πρέπει να απωλέσει τον παλμό της, αλλά αυτός να γίνεται όλο και πιο σταθερός ,όλο και πιο δυνατός 
Ας ελπίσουμε ότι η όποια εξέλιξη θα αναγνωρίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, θα επενδύσει σε αυτά  και θα λειτουργήσει προσθετικά στον τουρισμό των Καλαβρύτων.