ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα.

Δόθηκε, σήμερα, στη δημοσιότητα από το Δήμο Καλαβρύτων, το πρόγραμμα και η αφίσα του Δήμου, για τις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της 13ης Δεκεμβρίου 1943, που ξεκίνησαν χθες, στην Κάτω Ζαχλωρού και τελειώνουν στις 17 Δεκεμβρίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής, στο Ίδρυμα πολιτισμού, Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Κορυφαία στιγμή, η επίσκεψη στα Καλάβρυτα και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, για δεύτερη φορά, του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Οι εκδηλώσεις αυτές, κορυφώνονται, την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, με την τέλεση του μνημοσύνου και τη συμβολική πορεία προς τον Τόπο της Εκτέλεσης – Θυσίας και με τη συμμετοχή και τη παρουσία, για δεύτερη φορά, από το 2015, του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Σημαντικές, επίσης, εκδηλώσεις, στο πρόγραμμα αυτό, είναι, ο 4ος Δρόμος Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 2018, 10.000 μέτρων, που συνδιοργανώνεται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, για 4η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, το Άθλον Ποιήσεως «Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» και το «Ορατόριο Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών», από το Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας, την παραμονή, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στην πρώην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων, η καθιερωμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, η εκδήλωση της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, στην Πλατεία Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου και το Ορατόριο, σε 1η εκτέλεση, «Ρέκβιεμ για τις Ναζιστικές Σφαγές», από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση και τη συνεργασία των Δήμων Καλαβρύτων και Διστόμου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στη Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα, καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπως φαίνονται, αναλυτικά, στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή, ως φάρο, που λάμπει, διδάσκει και εμπνέει, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη φιλία και τη συναδέλφωση των λαών, διεκδικούμε δυναμικά και ασυμβίβαστα την καταβολή των οφειλομένων, ακόμη, γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους, να συμμετάσχετε και να τιμήσετε με την παρουσία σας, στις εκδηλώσεις μας αυτές, τη μνήμη και τις αξίες, για τις οποίες εκτελέστηκαν οι Καλαβρυτινοί Πρόγονοί μας, από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής και να διατρανώσουμε, όλοι, μαζί, την καταδίκη μας, στον πόλεμο, την πίστη και τον αγώνα μας στην ειρήνη και τον αποτροπιασμό και την απέχθεια μας στις ναζιστικές, φασιστικές και ολοκληρωτικές ιδεολογίες και πρακτικές.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Εκδηλώσεις Μνήμης

 

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 - 75 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Χρόνια από το Ολοκαύτωμα

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε,

τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν

από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής,

στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων,

και στα Καλάβρυτα, στις 13 Δεκεμβρίου 1943,

με την παρουσία σας, στις Εκδηλώσεις Μνήμης,

για τα 75 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα,

που κορυφώνονται την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

στη Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων

με την τέλεση πάνδημου Μνημοσύνου,

 

Με τιμή

 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

 

Γιώργος Λαζουράς