ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕ ΑΧΑΙΑΣ:Σοβαρές καταγγελίες για μικροκομματικά συμφέροντα και παρασκηνιακές διαδικασίες, στην επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Το όλο θεσμικό πλαίσιο είναι κατά τη γνώμη μου νομικά σαθρό, προσβάλλει βασικές αρχές του συντάγματος, πρωτίστως αυτή της αξιοκρατίας και γενικώς βρίθει κενών που θεωρώ ότι επιτρέπουν διάφορους χειρισμούς.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών πινάκων, για τις κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης, οφείλω και δημόσια πλέον να δηλώσω ότι δεν αποδέχομαι και δεν αναγνωρίζω την κατάταξη αυτή.

Τη δήλωση αυτή έκανε η νυν Διευθύντρια και υποψήφια για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαίας Ευγενία Πιερρή, ενώ τονίζει τα εξής:

Α. Το όλο θεσμικό πλαίσιο είναι κατά τη γνώμη μου νομικά σαθρό, προσβάλλει βασικές αρχές του συντάγματος, πρωτίστως αυτή της αξιοκρατίας και γενικώς βρίθει κενών που θεωρώ ότι επιτρέπουν διάφορους χειρισμούς.

Β. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παραβιάστηκε ακραιφνώς το δικαίωμά μου να κριθώ αξιοκρατικά και ισόνομα.

Γ. Επειδή η επιλογή του Διευθυντή Εκπαίδευσης αφορά όλη την κοινωνία και δεν περιορίζεται στα στενά μικροκομματικά συμφέροντα και στις παρασκηνιακές διαδικασίες, Ζητώ να δοθούν στη δημοσιότητα τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων με βάση τα οποία έγινε η μοριοδότηση στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο καθώς και οι απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις.

Δ. Η ‘ψήφος’ δε των κ.κ. Διευθυντών/ντριων και Υποδιευθυντών/ντριων για επιλογή προϊσταμένου τους, θα είχε βαρύνουσα σημασία αν το θεσμικό πλαίσιο προέβλεπε να ήταν αιτιολογημένη και όχι ανώνυμη.

Ε. Επειδή πέρα από την προσωπική όσο και επαγγελματική μου τιμή που έχουν θιγεί από τη μοριοδότηση αυτή, κλονίζεται η πίστη στους θεσμούς και προσβάλλεται έτσι η αξιοπρέπεια ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να μάχομαι αξιώνοντας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Αρχές που υπηρέτησα πιστά ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΑΧΑΙΑΣ

 

πηγή: esos.gr

Σχετικά TAGS