Βελτιώνεται η πρόσβαση για Μακελλαριά, από Φλάμπουρα και Λαπαναγούς

Τη χρηματοδότηση με 6.800.000 ευρώ παρεμβάσεων που βελτιώνουν την πρόσβαση σε έξι συνολικά Ιερές Μονές και Προσκυνηματικούς Χώρους που βρίσκονται στην Αχαϊα, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από την Περιφέρεια, η βελτίωση των οδών πρόσβασης, εκτός από τις Ιερές Μονές Κοιμήσεως Θεοτόκου Νοτενών, Αγίων Πάντων Βελιμαχίου, Μαρίτση, Αγ. Νικολάου Σπάτα και Ομπλού, αφορά και την Μακελλαριά Καλαβρύτων. Οι εργασίες προτείνεται να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2018. Οι προτάσεις θα τεθούν προς έγκριση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται επίσης ότι, στο δρόμο προς την Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων, εργασίες θα εκτελεστούν και στις δύο οδούς πρόσβασης. Δηλαδή, μέσω  της επαρχιακής οδού Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων από τον οικισμό Φλάμπουρα  και μέσω της οδού που διέρχεται από τους οικισμούς Ρακίτα και Λαπαναγοί. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πρόσβαση θα συμβάλει στην δασοπυρόσβεση  της περιοχής, γιατί με τη διάνοιξή του, η απόσταση από τον ποταμό Σελινούντα μειώνεται αισθητά. Ο δρόμος που πρόκειται να βελτιωθεί και να διανοιχτεί έχει συνολικό μήκος  περίπου 470 μ., με πλάτος καταστρώματος της οδού 6,50 μ., ενώ οι κλίσεις του δεν θα ξεπερνούν το 12,5%.