Αυτοί είναι οι τρεις πρώτοι, αλλά χωρίς βάθρο, Καλαβρυτινοί δρομείς στον αγώνα μνήμης.

Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου 10.000μ σε ένδειξη μνήμης και τιμής για τους σφαγιασθέτες Καλαβρυτινούς απο τους Ναζί στις 13/12/1943.
Στον αγώνα συμμετείχαν περίπου 500 δρομείς μεταξύ των οποίων και αρκετοί Καλαβρυτινοί.
Μετά τον αγώνα ανέβηκαν στο βάθρο και τιμήθηκαν για την επίδοσή τους οι τρεις πρώτοι στους άνδρες και οι τρεις πρώτες στις γυναίκες.
Τιμήθηκε ακόμα το κέντρο παιδιού για την συμμετοχή του στην διοργάνωση του αγώνα.
Δεν υπήρξε όμως βάθρο για τους τρεις τουλάχιστον πρώτους Καλαβρυτινούς, ερασιτέχνες μεν αθλητές, που έτρεξαν όμως με ψυχή κάνοντας αναλογικά και εξαιρετικούς χρόνους.
Ας τους αναφέρουμε τουλάχιστον εμείς
Πρώτος ο Απόστολος Μενύχτας, δεύτερος ο Ρετζίνο Κέφα, και τρίτος ο Ηλίας Γιαννίτσας.
Όλοι οι αθλητές τρέχουν σε τέτοιους αγώνες για τον ιδιαίτερο σκοπό και για τον εαυτό τους και δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από το αναμνηστικό μετάλλιο που δόθηκε σε όλους. Τα παιδιά των Καλαβρύτων θα μπορούσαν να ανέβουν στο βάθρο και να τιμηθούν για την συμμετοχή τους, όχι από κάποιον πολιτικό ,αλλά από κάποιον ολυμπιονίκη όπως η Κατερίνα Θάνου ή η Αθανασία Τζουμελέκα που ήταν παρούσες.

Τίποτα δεν θα στοίχιζε, θα ήταν όμορφο, θα έδινε κίνητρο και επιβράβευση. Κρίμα!!!!
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Α.Σ.Α.Ε.Δ και στον κύριο Σπύρο Ανδριόπουλο τον διοικητή του και συμπατριώτη μας,  που φροντίζει κάθε χρόνο για την διεξαγωγή αυτού του αγώνα 

Διαβάστε επίσης...