Από το "τυράκι" της 13ης σύνταξης στη "φάκα" της μείωσης του ΕΚΑΣ πιάστηκαν από την κυβέρνηση οι συνταξιούχοι

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Μειωμένο έως και 50% θα δουν αύριο οι συνταξιούχοι, το ΕΚΑΣ στις συντάξεις τους, (Διαβάστε εδώ), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέος γύρος αντιδράσεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση ακολουθώντας και αυτή τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων, απογοητεύει μέρα με την ημέρα όλους αυτούς που τη στήριξαν και την έφεραν στην εξουσία.

Οικονομίστικα τερτίπια του στυλ ...δώσε τους τώρα ένα εφαπαξ μικροεπίδομα και ονομασέ το 13η σύνταξη μπας και κοροιδέψουμε μερικούς για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις όταν τους κόψουμε το ΕΚΑΣ πλέον δεν πείθουν κανένα. Αντίθετα από αύριο οι συνταξιούχοι θα είναι και πάλι στους δρόμους και σίγουρα θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αντιδράσεων και διαμαρτυριών που δημοσκοπικά θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι από αυτούς που στήριξαν αυτή την κυβέρνηση και που καιρό τώρα φώναζαν βγείτε και πέστε την αλήθεια για να σας εμπιστευτεί ο κόσμος. Όμως η κυβέρνηση φαίνεται ότι το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι το ΠΩΣ θα μείνει για λίγο καιρό ακόμα στην εξουσία, αδιαφορώντας για τον κόσμο και τη χώρα γενικότερα. 

Αυτό που με θλίβει ακόμα περισσότερο σαν πολίτη αυτής της χώρας, είναι ότι χάθηκαν άλλα δύο χρόνια χωρίς να στηριχθεί ο πρωτογενής παραγωγικός ιστός της χώρας που είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να παράγουμε και να ξεφύγουμε από τα μνημόνια και τη γερμανική κατοχή. Άποψη μου είναι ότι η γη κράτησε διαχρονικά τη χώρα ζωντανή και η γη θα την κρατήσει και τώρα. Πρόγραμμα χρειάζεται, μακριά από πρόσωπα, κόμματα και αγκυλώσεις...

Όσο για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή έσπειρε ανέμους με τις προεκλογικές υποσχέσεις και θα θερίσει θύελλες αφού είναι βέβαιο ότι πολύ γρήγορα θα έχει και αυτή την τύχη των προηγούμενων.

 

Β. Αποστολόπουλος