Από... "επιτυχία" σε "επιτυχία" το πάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Οι τελευταίες εξελίξεις με την προκλητικότητα των τούρκων στα Ίμια και στην ΑΟΖ της Κύπρου, είναι αδιαμφισβήτητα ένα γεγονός που έρχεται να δικαιώσει όλους αυτούς που επέκριναν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καλέσει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, δίνοντας του έτσι "διέξοδο" στην απομόνωση και σίγουρα κανείς λογικός νους δεν θα την χαρακτήριζε, παρά τα όσα του αντιθέτου ισχυρίζονταν τότε κυβερνητικοί κύκλοι, επιτυχημένη.  

Δύο άλλα γεγονότα, αυτό του "μπλοκαρίσματος" από το πρόσφατο Eurogroup της εκταμίευσης της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, καθώς και της ανοδικής πορείας των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων που πρόσφατα κυκλοφόρησαν στις Διεθνείς χρηματαγορές, έρχονται, "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις", να καταρρίψουν τον "μύθο" περί ανάπτυξης και θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας, που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση. 

Αν λάβει κανείς υπόψη του όλα τα παραπάνω, σίγουρα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά, ούτε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί δήθεν έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς ούτε την ίδια την κυβέρνηση και τα στελέχη της. Μάλλον αυτό που μας περιμένει το καλοκαίρι θα είναι μνημόνιο χωρίς λεφτά που θα σπρώξει ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση την ελληνική οικονομία.

Τώρα όσον αφορά το σκάνδαλο της NOVARTIS, μακάρι έστω για μια φορά η κυβέρνηση να φανεί αξιόπιστη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Ήδη όμως το όνομα του Κουρουμπλή που σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν αρχικά εμπλεκόμενο κάπου χάθηκε στην πορεία... Προσωπικά πιστεύω και μακάρι να διαψευστώ,  ότι για άλλη μια φορά θα αποδειχτεί "άνθρακες ο... αντιπερισπασμός!!!".

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος