‘’Απεταξάτω το Τσίπρα’’ επειγόντως ο Κατσιφάρας.

Ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ απαντώντας σε ερώτηση του TV Creta για στήριξη υποψηφιότητας Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, είχε τόνισει μεταξύ άλλων και για τον Απόστολο Κατσιφάρα: ‘’Είμαστε ανοιχτοί σε στήριξη προσώπων που δεν θα προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά η Κρήτη έχει έναν αποδεδειγμένα ικανό περιφερειάρχη, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του το ίδιο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Από τότε μέχρι σήμερα όμως κύλισε ο πολιτικός χρόνος και ειδικά μετά την πρόσφατη ανακοίνωση  της δυνατής υποψηφιότητας του κ. Κώστα Σπηλιόπουλου, αλλά και της υποψηφιότητας του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη που είχε προηγηθεί, ο κ. Κατσιφάρας σπεύδει να περισώσει την μη ταύτισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να του φέρει 5 και θα του διώξει 10.
Για τον λόγο αυτό εσπευσμένα και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Σπηλιόπουλου προέβη στην παρακάτω δήλωση ανεξαρτησίας και αποστασιοποίησης στην οποία περιλαμβάνεται η χαρακτηριστική πρόταση'' Οφείλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι η παράταξη μας παραμένει ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και αναφορές
Πρόλαβε δεν πρόλαβε θα το δείξουν οι κάλπες.
Η δήλωση Κατσιφάρα:

Απόστολος Κατσιφάρας: Ανεξάρτητη 
και ακηδεμονεύτη η παράταξή μας

Σε σημερινή του δήλωση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε τα εξής: 
«Πληροφορήθηκα σήμερα το μεσημέρι τις σχετικές ανακοινώσεις για την δημιουργία Πρωτοβουλίας Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. 
Κατ’ αρχάς, οφείλω να σημειώσω ότι η σύμπραξη προοδευτικών πολιτών και δυνάμεων με την παράταξη μας αποτελεί αναμφίβολα καθαρή επιβράβευση τόσο του έργου που έχει παραχθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απ’ την παρούσα περιφερειακή αρχή όσο και των προγραμματικών θέσεων μας για την επόμενη περίοδο.  
Υπ’ αυτήν την έννοια καλωσορίζουμε κάθε κίνηση, κάθε ομάδα πολιτών, κάθε μεμονωμένο συμπολίτη που αναγνωρίζει ότι σε συνθήκες δύσκολες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατάφερε να παραμερίσει αντιξοότητες και να σταθεί στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων αλλά και των αποτελεσμάτων. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, την οικονομική πρόοδο, την κοινωνική ευημερία, την προετοιμασία του τόπου μας για το αύριο. 
Οφείλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι η παράταξη μας παραμένει ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και αναφορές.
Υπήρξε, είναι και θα παραμείνει μια παράταξη με ανοικτό, προοδευτικό, δημοκρατικό, πολυσυλλεκτικό και αμιγώς αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Και σ’ αυτό τον δρόμο ανυποχώρητα θα εξακολουθήσουμ廨

.