Άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, παρουσία και του προέδρου της Νεας ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλου Σατολιά, πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Ο υπουργός τόνισε προς τους κτηνοτρόφους τη βούληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, με στοχευμένα μέτρα και ανέπτυξε τα αμέσως επόμενα βήματα του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση:

Πληρωμή κρατικών ενισχύσεων de minimis για ορεινούς, μειονεκτικούς και νησιωτικούς ποιμενικούς
Δημόσια διαβούλευση της νέας υπό σύνταξη Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο/αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων
Ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο φρέσκο γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος
Νόμο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση.

Η ενίσχυση αυτή μπορεί να φτάσει τα 30 εκ ευρώ και δίνεται προκειμένου να υποστηριχθεί ο κλάδος που λόγω των μειωμένων τιμών στο γάλα βρίσκεται σε δεινή θέση, Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα δίνεται με βάση τον αριθμό των ζώων  και όχι στο γάλα, αλλά  είναι καλοδεχούμενη διότι ο κλάδος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Αντώνογλου, συνεργάτες του υπουργού, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και 8 συνεταιρισμοί με κτηνοτροφικό προσανατολισμό (Α.Σ. Καλαβρύτων, Α.Σ. Αγρινίου, Α.Σ. Αμυνταίου κ.ά.).