"Αιδώς, Αργείοι!" η απάντηση του Νίκου Μαγκαφά στο άρθρο του Β. Αποστολόπουλου για τα "προεκλογικά πυροτεχνήματα" Λαζουρά

Απάντηση στο άρθρο του Β. Αποστολόπουλου με τίτλο "Άρχισαν τα... προεκλογικά "πυροτεχνήματα" Λαζουρά!", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και μπορείτε να διαβάσετε πατώντας πάνω στο σύνδεσμο που ακολουθεί,  http://www.kalavrytanet.com/arthro/arhisan-ta-proeklogika-pyrotehnimata-lazoyra-arthro-toy-b-apostolopoyloy, έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων κ. Ν. Μαγκαφάς.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Μαγκαφά, καθώς και τα σχόλια του Β. Αποστολόπουλου...

 

«Αιδώς, Αργείοι!»

Κύριε Αποστολόπουλε,

Σε απάντηση του άρθρου σας με τίτλο «Άρχισαν τα... προεκλογικά "πυροτεχνήματα" Λαζουρά!», που δημοσιεύτηκε την 6η Απριλίου 2019 στο KalavrytaNet, και στο οποίο αναφέρεστε στην εφαρμογή «Τουριστική προβολή μνημείων – αξιοθέατων του Δήμου, με αξιοποίηση της τεχνολογίας Virtual Reality» ταυτίζοντάς την κακώς με το πρόγραμμα CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στα παρακάτω:

Πρώτον, ως εκπαιδευτικός οφείλετε να γνωρίζετε ότι για να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπιστία μας και να έχουμε τον σεβασμό των μαθητών μας πρέπει να είμαστε γνώστες του αντικειμένου μας και να ασκούμε γόνιμη και εποικοδομητική κριτική αφού προηγουμένως έχουμε μελετήσει σε βάθος το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε. Η βιασύνη και η επιδερμική ενασχόληση με τα πράγματα ενέχει κινδύνους και ουδεμία καλή υπηρεσία προσφέρει στον πολίτη.

Δεύτερον, λογικές άρνησης συλλήβδην και μηδενισμού των πάντων εκθέτουν τον κρίνοντα. Και πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την απαξίωση εκ μέρους σας της τουριστικής προβολής των Καλαβρύτων και του Δήμου μας γενικότερα, αγνοώντας ενέργειες και δράσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και οι οποίες έχουν ομολογουμένως επιφέρει σημαντική - και καταγεγραμμένη επισήμως - αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας.

Τρίτον, σχετικά με το ερώτημά σας «Πόσο αξιόπιστος ή αναξιόπιστος είναι κάποιος;» θα μου επιτρέψετε να σας επιστρέψω τον χαρακτηρισμό και να θεωρήσω αναξιόπιστο εσάς καθώς κακώς ταυτίσατε την πρωτοποριακή, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζετε, εφαρμογή «Τουριστική προβολή μνημείων – αξιοθέατων του Δήμου με αξιοποίηση της τεχνολογίας Virtual Reality», η υλοποίηση της οποίας, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Δήμο, με το πρόγραμμα CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο οποίο συμμετέχουν και τα Καλάβρυτα, όπως σωστά αναφέρετε στο άρθρο σας. Τονίζω ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά και εντελώς διακριτά προγράμματα. Για του λόγου το αληθές και προκειμένου να ενημερωθούν έγκυρα οι αναγνώστες σας, σας αναφέρω ότι η πρώτη εφαρμογή παρουσιάστηκε από εμένα την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο με το πρόγραμμα CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems της Περιφέρειας σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό (Σύλλογος Ξενοδόχων, Χιονοδρομικό Κέντρο, Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, επαγγελματίες...). Η σύμπτωση του χώρου και του χρόνου της παρουσίασής τους, κ. Αποστολόπουλε, δεν σημαίνει ότι και τα δύο προγράμματα συμπίπτουν. Σημειώνω μάλιστα ότι εσείς είσαστε απών από τη συγκεκριμένην εκδήλωση. Ομοίως απών υπήρξατε και από το Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξήχθη το Σεπτέμβριο του 2018 από τον Δήμο Καλαβρύτων σε συνεργασία με την Εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο οποίο συνέδριο παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη εφαρμογή μαζί με άλλες δράσεις που μένει να υλοποιηθούν.

Κλείνοντας, κ. Αποστολόπουλε, σας δηλώνω ότι θεώρησα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης το άρθρο σας ως ευθεία προσβολή προς το πρόσωπό μου και αναφωνώ με θλίψη και οργή: «Αιδώς, Αργείοι!».

Ακολουθούν τα σχόλια του Β. Αποστολόπουλου

Κύριε Μαγκαφά,

Καταρχάς να κάνω μια παραδοχή, που πιστεύω ότι δεν είναι αυθαίρετη, αλλά μάλλον αυτονόητη. Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ και οι αναγνώστες των προσωπικών μου, αλλά και των γενικότερων άρθρων από το blog kalavrytanet.com, έστω και στοιχειωδώς, ξέρουν να χειρίζονται, να κατανοούν και να αντιλαμβάνονται την ελληνική γλώσσα.

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο, εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς, ότι η μόνη αναφορά που γίνεται στο όνομά σας, είναι στην πρώτη παράγραφο, που γράφω για την εφαρμογή "virual reality" που εσείς παρουσιάσατε όπως λέτε, ότι: είναι μια "ομολογουμένως πρωτοποριακή". Όλο το υπόλοιπο άρθρο αναφέρεται στον Δήμαρχο κ. Λαζουρά κάνοντας του κριτική, λέγοντας ότι κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι μια ακόμα προεκλογική εξαγγελία και έργο "ετικέτα", όπως έργο "ετικέτα" ήταν και η εξαγγελία για ελεύθερο internet το 2014. Για όσους δε γνωρίζουν, "έργα ετικέτες" χαρακτηρίζονται αυτά που... ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν που χαρακτηρίζω εσάς αναξιόπιστο, για να θιγείτε και να μου επιστρέψετε όπως λέτε, το χαρακτηρισμό.

Σωστά λέτε ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί για να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπιστία μας και να έχουμε τον σεβασμό των μαθητών μας, πρέπει να είμαστε γνώστες του αντικειμένου. Γνωρίζετε λοιπόν, ότι για να υλοποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο όπως αυτό της τεχνολογίας Virtual Reality», "ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ"; Μάλλον δεν το γνωρίζετε γιατί αλλιώς δεν θα γράφατε ότι "η υλοποίηση της εφαρμογής «Τουριστική προβολή μνημείων – αξιοθέατων του Δήμου με αξιοποίηση της τεχνολογίας Virtual Reality», χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Δήμο". Εκτός και αν έχετε στα χέρια σας κάποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για υλοποίηση τέτοιου έργου που εγώ δεν την γνωρίζω.

Όσο για την "καταγεγραμμένη επισήμως - αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας" που αναφέρετε, ως μαθηματικός θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα στατιστικά στοιχεία από μόνα τους δε λένε τίποτα!!! Πρώτον πρέπει να προέρχονται από ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ, δεύτερον να περιέχουν συγκριτικά στοιχεία σε σχέση όχι μόνο με τα προηγούμενα έτη της ίδιας περιοχής, αλλά και με τη γενικότερη αύξηση ή μείωση της επισκεψιμότητας της περιφέρειας και της χώρας μας και... τρίτον να δούμε το ποσοστό αύξησης ή μείωσης του κόστους της επισκεψιμότητας ανά επισκέπτη στην περιοχή μας.

Με... "εγκαλείτε" ότι "υπήρξα απών" τόσο από τη συγκεκριμένη εκδήλωση της παρουσίασης της εφαρμογής "Virtual Reality", όπως και από το Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξήχθη το Σεπτέμβριο του 2018 από τον Δήμο Καλαβρύτων. Με όλο το σεβασμό σας ζητώ συγνώμη κ. Μαγκαφά, αλλά... επιτρέψτε μου να είναι επιλογή μου να απέχω, όχι μόνο από αυτές, αλλά και από όλες τις ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ "ΦΙΕΣΤΕΣ" Λαζουρά - Κατσιφάρα.

Επειδή τουλάχιστον μέχρι τώρα δε σας θεωρούσα φερέφωνο κανενός, μη θίγεστε και αφήστε να απαντήσει αν θέλει, ο Δήμαρχος, που είναι και ο πλέον αρμόδιος, για την ουσία αυτού του άρθρου. 

Τέλος, συμφωνώ απόλυτα με το "Αιδώς Αργείοι!". Ελάτε να το αναφωνήσουμε μαζί! Μόνο διευκρινίστε μου σας παρακαλώ, Ποιοι είναι οι "Αργείοι" που πρέπει να αισθάνονται "Αιδώ";

 

 

Διαβάστε επίσης...

17-04-2019 | 11:37
06-04-2019 | 09:42
30-03-2019 | 21:45
15-03-2019 | 23:59
08-03-2019 | 08:08
16-02-2019 | 17:29
14-02-2019 | 10:59
07-02-2019 | 13:40